Dr. Dan

Medic specialist Hematologie/Oncologie

Abia am aşteptat vacanţa. Când m-am văzut în avion, după ce mi-am înghesuit hainele groase în bagaj şi mi-am pus şlapii în picioare, mi-a venit să cânt ca pe vremuri: „a venit vacanţa cu trenul din Franţa”. Zborul spre Sao Paulo a fost confortabil. Bucuria călătoriei a făcut ca înţepeneala ore în şir pe scaun să devină ceva complet neglijabil. Sao Paulo ne-a îmbrăţişat cu caldura lunii martie şi a prietenilor brazilieni.

Demenţa Alzheimer. O boală cumplită. Asta pentru cei din jur, mai puţin pentru cei bolnavi. Şi pe mine m-a lovit această boală printr-o persoană iubită - tanti Cecilia. Tanti Cici mi-a fost ca a doua mamă. Am iubit-o şi încă o mai iubesc ca un copil. Tanti Cici a fost o femeie foarte deşteaptă. Şi aprigă. O femeie puternică. Punctul ei forte a fost creierul.

Olimpiada. Un spectacol al frumuseţii, al voinţei, al tenacităţii. Milioane de oameni urmăresc cu interes, vibrează la unison în emoţiile concursului, strigă, bat din palme în acelaşi timp. Dacă s-ar putea înregistra pulsul emoţional al ţărilor, cred că ar fi sincronizat.

Multă lume nu îl mai poate suferi pe Justin Bieber. Din ce în ce mai mulţi americani îşi ridică vocile împotriva a ceea ce Justin Bieber a ajuns să reprezinte - aroganţa, lipsa de respect, neruşinare. Unii americani au devenit aşa de iritaţi de Justin Bieber încât au iniţiat o petiţie către Casa Alba în care cer revocarea „green card-ului” şi deportarea lui Bieber înapoi în Canada.