Dalia Puşcă

Actriţă

Aceste poezii sunt raspunsul meu la comentariile multiple ale unora si altora, carora le doresc multa... primavara si dragoste.

Mormane de iubire pe marginea cărării/Se sting sub cerul limpede al primãverii/Se scurg în găuri de asfalt/Şi se preling în gropile din parc.

V-aţi întrebat vreodată de unde această adulare în masă a anumitor bresle, cum ar fi cea a actorilor, a muzicienilor? De unde această dorinţă de a şti totul despre ei şi vieţile lor, dar şi a lor de a se dezvălui tuturor mai mult sau mai puţin? Şi de ce ei când îşi fac meseria au parte în plus şi de aplauze, iar ceilalţi nu? Nu suntem toti la fel?

"Eh, domnişoara, 1 leu să le daţi la amărâţi, noi nu suntem amărâţi." Şi mi l-a dat înapoi. Am fost la un concert de muzică sacră. Superb concert. Stare de graţie, zâmbete, stare de bine. Am decis sa iau un taxi către casă, astfel încât să-mi pot menţine bucuria mai mult timp.

Acum vreo 30 de ani urmăream în mare măsură teatru tv. Acum urmărim şi vorbim adesea despre “teatru tv”, “teatru versus tv”, “teatru şi tv” sau “teatru la tv”. Dar, dincolo de toate aceste jocuri de cuvinte şi semnificaţiile lor, cred sincer că vorbim de o falsă problemă. O falsă problemă pe care o putem extinde şi la restul presei de la noi.

Modifică Setările