Raul Dumitraşcu

Absolvent de Finanţe

Sunt o fire împăcată cu sinele, cu munca despusă şi angrenată în deciziile proprii. Însă, uneori, acumulez frustrări justificat sau nu, dar o fac şi resimt puternic acest lucru.

Zilele acestea plănuiam să scriu despre progresul României, despre cât de departe suntem acum faţă de 1990, cât de multe oportunităţi sunt înaintea ţării noastre, câte sacrificii au făcut românii şi cum, din păcate, leadership-ul politic şi intelectual este mult în spatele capacităţii poporului de a îndura schimbări.

Ai ucis pentru putere, ca un animal ce sfâşie prada, simplu, disperat şi plin de sânge. Pentru a fi siguri că nu te înţelegem greşit, ai repetat în Mai acelaşi procedeu, în altă scenă, sub alt pretext, dar iarăşi ai ucis oameni nevinovaţi, naivi şi rătăciţi, ai ucis fiinţe vii, destine, familii, speranţe.

Astăzi, dragă cititor, te invit la o discuţie cu Bogdan Negrea, şeful departamentului de Monedă şi Bănci din cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, Academia de Studii Economice din Bucureşti. Mulţi dintre studenţii acestei facultăţi în anul III iau contactul cu fascinanta Inginerie Financiară, o materie fără seamăn în anii de studiu.

Într-o seară, acum câteva săptămâni, prin cămin câteva fete strângeau semnături pentru un candidat la europarlamentarele din luna Mai. Astă seară trei băieţi de TSD au venit tot prin cămin să le spună studenţilor ce frumoasă e viaţă în liga socialistă cu: „fete de la ASE, petreceri, distracţie etc.” – uitându-mă, în general, la politicieni cam aşa şi pare să fie.

Modifică Setările