Raul Dumitraşcu

Absolvent de Finanţe

Reforma politicii este în sfârşit dusă la îndeplinire. După lupte milenare care au ţinut cât o tranziţie spre (re)descoperirarea democraţiei consolidate, clasa politică baştinaşă (de acum fosta clasă porciiană) a reuşit să lumineze societatea prin realizările sale, goale, precum această frază.

Declaraţia Universală a Drepturilor Omului adoptată la Paris (1948) de către Adunarea Generală a ONU începe cu un articol plin de încredere: „Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele (sunt) înzestrate cu raţiune şi conştiinţă şi trebuie să se comporte unii faţă de altele în spiritul fraternităţii”.

„Dacă te cheamă autoritatea superioară (în) vreo funcţie, atunci să ştii: fiecare urcare a unei trepte în serviciu nu e un pas spre libertate, ci spre încătuşare. Cu cât mai înaltă e funcţia, cu atât mai strânsă e încătuşarea. Cu cât e mai mare puterea pe care ti-o dă funcţia, cu atât e mai riguroasă obligaţia de a sluji. Cu cât mai puternică e personalitatea, cu atât mai prohibit arbitrarul.” - Hermann Hesse, în „Jocul cu margele de sticlă”.

Modifică Setările