Cristian Unteanu

Jurnalist

La graniţa cu Siria apar bateriile de rachete interceptoare PATRIOT, cel mai sigur semn că un conflict regional este pe cale să izbucnească. Pare să se deseneze din ce în ce mai clar un scenariu asemănător Irakului, născut din acelaşi pachet iniţial de bune intenţii şi foarte posibil a se termina într-un război civil latent ca în Irak sau, previzibil, în Afganistan după retragerea trupelor coaliţiei până la finele anului 2014.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 2 zile
 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 2 zile

  Nimic mai semnificativ decât această perioadă de aşa-zise alegeri europene pe care România le trăieşte exclusiv în termenii problemelor, certurilor, urilor, bătăliilor, intoleranţelor şi aranjamentelor minore între partide semnificative din ce în ce mai mult doar pentru ce-a mai rămas coerent din multimilenarul spaţiu carpato-danubiano-ponic trecut prin filtrul nefericit al Fanarului.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 6 zile

  Ieri, la Milano, marea manifestaţie electorală a partidelor de extremă dreaptă din Europa trebuia să transmită mesajul că toţi liderii lor sunt pe aceeaşi lungime de undă şi împărtăşesc voinţa comună de a ieşi la luptă împotriva „Europei elitelor”, mai precis, a „bancherilor, eurocraţilor de la Bruxelles”.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 9 zile

  Doamna Kay Ivy, guvernator republican al Alabamei, are în faţă, pentru promulgare, textul votat ieri de către Senatul acestui stat, legislaţia anti-avort considerată cea mai dură din istoria SUA. Prevede interdicţia ca medicii să practice avorturi, fiind prevăzute pedepse cu închisoarea între 10 şi 99 de ani. Treaba lor, ţara lor, legislaţia lor, regulile lor, să se descurce cu ele cum vor şti mai bine?

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 11 zile

  Cunoaşteţi expresia neaoşă exprimând una dintre multiplele faţete ale înţelepciunii noastre tradiţionale care spune că, intenţionat sau nu, printr-un gest sau o remarcă, poţi ajunge „să-l bagi pe cineva în boale“. Suntem, din nou, ca ţară, pe punctul să transformăm în renume internaţional o excentricitate proprie istoriei noastre zbuciumate şi plină de chestiuni ciudate, stranii sau pur şi simplu hilar-prosteşti.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 13 zile

  Ştiţi care ar putea să fie cel mai negru scenariu pentru România europeană în următorii ani? Printr-un blestem teribil, relaţia noastră cu Europa să fie într-adevăr cea care pare să se asambleze conştiincios, oră de oră, prin prestaţia la limita credibilului a unora dintre liderii noştri politici care, cum vedeţi, privesc deja cu ură nedisimulată la partenerii noştri europeni.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 13 zile

  Până destul de curând, chestiunea avea o relevanţă teoretică. Răspunsul ţinea de infinitele discuţii din clasele de pregătire a ofiţerilor de stat major şi, mai rar, a celor care aveau să se specializeze în analizele pachetelor specifice de date oferite de serviciile de informaţii militare.

 • Cristian Unteanu a publicat un nou articol acum 15 zile
Vezi mai multe