Cristian Unteanu

Jurnalist

“În România şi în alte ţări, atitudinea împotriva maghiarilor a atins cote comparabile cu antisemitismul şi sentimentul antirom. Pogromul de la Târgu Mureş, din 1990, a fost un astfel de moment, dar sunt şi demonstraţiile pentru autonomia regională care sunt combătute similar. Trebuie ca în plan european să existe acţiuni concertate împotriva acestor manifestări.”

Despre politica externă incoerentă vorbea recent, într-un interviu pentru „Adevărul”, europarlamentarul Corina Creţu. Că aşa este, ştim şi vedem cu toţii, asistând, alături de partenerii noştri externi, la o mai puţin obişnuită desfăşurare de ţâfnă combinată cu mişcări generate de o disperare de a obţine rezultate foarte greu de realizat în atmosfera pe care noi înşine am creat-o sau la care am contribuit cu sârg şi inconştienţă.

Am primit o scrisoare. Atât de cumplit de tristă, atât de dureros de adevărată, încât o deschid şi pentru dumneavoastră, în speranţa că treburile înalte ale ţării vă vor lăsa timp şi pentru lectura acestor rânduri. Poate vă veţi gândi, dacă se poate, să şi faceţi ceva pentru că se vorbeşte dspre generaţia României europene şi despre viitorul nostru.

Vezi mai multe