Cristian Unteanu

Jurnalist

WEI JI – ideograma chineză care desemnează criza este rezultanta asocierii a două ideograme: WEI (primejdie) şi JI (oportunitate). WEI reuneşte alte două ideograme: WEI XAN. WEI înseamnă «suspendat». XAN contextualizează suspensia şi dă pe deplin semnificaţia primejdiei – explica Brigitte Durzan. Oportunitatea este şi ea rezultanta asocierii a două semne: JI şi HUI. JI înseamnă «şansă» şi HUI «reunire».

Iată ştirea care marchează cel mai dureros eşec al politicii europene după căderea Cortinei de Fier: „Guvernul Ucrainei, condus de Premierul, Nikolai Azarov, a adoptat joi, 21 noiembrie, decizia oficială de suspendare a pregătirilor pentru semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană la Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc săptămâna viitoare la Vilnius”.

Este o modă larg răspândită în ţările occidentale, proprie în special lumii catolice. Născută din dorinţa bisericii de a se moderniza, de a ţine pasul cu vremurile noi, de a putea intra într-un dialog cu tânăra generaţie prin intermediul platformelor sociale, de a răspunde unei certe modificări sociale care înseamnă însingurare şi refugiu în lumea virtuală.

Vezi mai multe