Costel Crangan

Jurnalist

Hrănim furia colectivă cu migala unui maestru în filigran. Nu-i nicio întâmplare că noi, românii, am excelat în turnătoria la Securitate în vremurile comuniste. Este mai degrabă reflectarea unei vocaţii. Am devenit şi călăi, dar şi victime, însă asta nu ne-a împiedicat să ducem absurdul „pe cele mai înalte culmi”.

Asistăm în aceste zile la o lecţie dură despre laşitate, lăcomie, cinism şi nesimţire. În vreme ce deja se fac averi frumuşele din „traficul cu panică”, unii calculează cum ar putea să arunce eventuala pagubă în spinarea marii mase de contribuabili, după un model neo-feudal absurd.

Liderii iluzorii izvorâţi din cotloanele internetului se dau de ceasul morţii că epidemia de COVID-19 este o invenţie a presei, că-i o gripă banală, că industria farmaceutică şi masoneria, că ruşii ori chinezii, că sufletul lui Avram Iancu. Iar omenirea îi crede pe falşii profeţi, iar pe savanţi îi huiduie...

Aproape toate procedurile preventive instituite de autorităţi sunt pur şi simplu decorative, situaţie în care carantina este practic imposibilă. Guvernul este în continuare preocupat mai ales de alegerile anticipate şi de branşarea acoliţilor la banul public decât de faptul că românii sunt sub ameninţarea unui virus mortal.

Vezi mai multe
Modifică Setările