Claudiu Leonte

Fondator Culinariard

Nu sunt un specimen care ţine morţiş să contrazică orice, dimpotrivă, cred că am încă inocenţa să mă bucur de lucrurile cu adevărat frumoase, valoroase, semnificative.  Sunt unul dintre oamenii care cred că Bucureştiul are încă şansa lui deşi a ratat la greu în ultimele decenii o mulţime de trenuri ce au tot plecat cu regularitate japoneză spre vest.

Am auzit pe cineva spunând că a alege un preşedinte este o chestiune de gust, exact ca alegerea unui fel de mâncare într-o cârciumă. Fiind vorba de o cârciumă în propoziţie m-a interesat ideea, ba chiar am reflectat puţin asupra ei. Ar exista totuşi, ceva diferenţe. De exemplu, într-o cârciumă dacă vei constata că mâncarea este greşită, poţi să o dai înapoi ceea ce evident nu poţi face cu preşedintele. Ghinion.

Nu mă refer strict la momentul dinainte de a-ţi da ultima suflare, ci la colecţia de momente care, puse cap la cap, formează ceea ce numim viaţă. De asta am şi menţionat doar 40 de lucruri, în speranţa că sunt încă undeva spre mijlocul vieţii. Încep însă cu un prim episod, în care vă prezint doar 20 de bunătăţi pe care să nu le ratezi.