Ciprian Necula

activist social

Nu este pentru prima dată când CTP dă cu bâta-i în balta noastră mioritică; o face sistematic, din asta se hrăneşte. Şi, totuşi, când vine vorba de invective aduse unei minorităţi naţionale vulnerabilă la rasism, doar pentru că are ambâţ să dea de pământ cu Dăncilă, nu poate să treacă nesancţionat într-un stat European.

În tranziţia postdecembristă, din ignoranţă, România riscă să piardă o parte importantă a patrimoniului cultural imaterial: meşteşugul popular. Soluţia? O lege a meşteşugului care să protejeze această categorie socio-profesională în raport cu duşmanii săi contemporani: industria masivă, globalizarea şi lipsa unui cadru legislativ pentru această categorie socio-profesională.

Iubirea pare a fi soluţia la orice! O persoană care iubeşte, trece peste prejudecăţile societăţii despre persoana iubită, devenind, la rândul ei, subiect de bârfe şi de ipoteze, victimă a prejudecăţilor prin asociere, părinte a unor copiii care sunt şi romi şi români sau... nici una, nici alta! Cu toate acestea, zeci de mii de cetăţeni români trăiesc şi cunosc iubirea în familii mixte etnic.