Cătălin Sturza

Jurnalist, Social Media Manager şi realizator de emisiuni

Unul dintre paradoxurile creştine adesea aduse în discuţie de teologi este acela al contradicţiei dintre cuvintele Mântuitorului, „Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da“, şi faptul că unele dintre rugăciunile creştinilor rămân, în mod aparent, fără răspuns. Voi încerca să-l explic aici, în câteva rânduri.

Suntem asaltaţi zilnic de discursurile moralizatoare ale activiştilor pro-LGBTQ, şi nu numai, despre cât de dubioşi ar fi conservatorii şi creştinii, despre cum organizaţii cu alte viziuni asupra lumii decât cele „progresiste” trebuie să fie, în mod necesar, „grupuri de ură”, despre cum ar trebui să „luptăm cu mentalitatea conservatoare” şi să „facem paşi mai hotărâţi” spre accelerarea revoluţiei sexuale la toate nivelurile societăţii.

Vă mai amintiţi de SPLC, ONG-ul american care a pus „Merry Christmas” pe listele de ură? Şi care a etichetat călugăriţe catolice, jurnalişti care militează împotriva ISIS, veterani de război şi organizaţii creştine de advocacy drept „grupuri de ură”? Săptămâna trecută SPLC a fost amendat cu 3,4 milioane de dolari pentru că l-a inclus pe reformatorul musulman Maajid Nawaz pe aceste „liste de ură”.

Vezi mai multe