Carmen Zamfirescu

Scriitoare

Este suficient să faci o trecere în revistă a articolelor despre lipsurile legislaţiei electorale româneşti, în privinţa alegerilor europarlamentare pentru a vedea că, din păcate, România încă nu a înţeles să respecte dreptul democratic de a alege şi a fi ales.

În rândurile ce urmează, voi aduce în atenţie o serie de elemente istorice şi culturale despre înfiinţarea şi evoluţia la Craiova a unei renumite şcoli catolice, Şcoala Catolică „Sf. Maria“, în perioada 1889-1948, precum şi folosirea clădirii în sistemul public de învăţământ după naţionalizarea din anul 1948.

Am aşteptat  acest ceas de vineri seara (prima seară a sfârşitului de săptămână, a week-end-ului cum se spune astăzi) cu speranţa că îşi va aduce aminte cineva de un moment de mare însemnătate petrecut cu 160 de ani în urmă, în Bucureşti

Astăzi, se împlinesc 160 de ani de la Unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti, la 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domn în ambele Principate. Unirea din 1859 a reprezentat fundamentul României Moderne ca stat naţional unitar şi indivizibil. Fără acest moment, cu siguranţă că Independenţa şi Marea Unire s-ar fi produs mult mai târziu sau poate deloc.

Vezi mai multe