Andrei Stoian

România noului val

Tăvălugul de emoţii, de intervenţii publice şi chiar polarizarea sunt normale în astfel de situaţii de criză precum cea generată de tragedia de la clubul Colectiv. La fel de autentic este şi spiritul de solidaritate, de mobilizare generală. Sutele de iniţiative civice promovate pe reţelele de socializare şi vocile revoltate ale tinerilor care cer să se facă dreptate.

A atrage intelectuali într-un partid politic reprezintă un gest pe care îl asimilez igienizării. Este ingredientul minune care a lipsit vieţii politice. Cel care a comportat tot felul de imitaţii care frizează penibilul sau căruia i-a lipsit acţiunea autentică şi coerenţa organizaţională.

Cei care înţeleg faptul că „dosarul“ Siria este doar o piesă a unui puzzle geopolitic extrem de complicat sunt cei care îşi pun întrebări şi care gândesc scenarii. Cei care găsesc/vor găsi şi răspunsuri urmând să le traducă în decizii vor fi cei mai câştigaţi.

  • Andrei Stoian a citit acum 26 zile

    Pe fond, asta este întrebarea care generează acum efecte multiple, directe şi indirecte, câteodată ciudate şi surprinzătoare, în ţările din regiune. Mizele sunt uriaşe deoarece deciziile ce urmează nu mai pot fi întârziate mult timp, astfel încât, până la urmă, ţările din regiunea noastră vor trebui să acţioneze ca parte a unui proiect sau altul. Sau aşa li se pare că ar trebui să facă. Nu cred că e aşa.

Vezi mai multe