Alexa Pleşcan

Psiholog şi psihoterapeut

Readaptarea la programul avut înainte de vacanţă este uneori dificilă. Ea poate fi însoţită de stări de oboseală, pierderea poftei de mâncare sau a interesului pentru muncă, sentimente de tristeţe sau nostalgie, dificultăţi în ceea ce priveşte îndeplinirea solicitărilor uzuale. Aceste simptome se reunesc în ceea ce specialiştii numesc depresie post-vacanţă.

De fiecare dată când un individ trebuie să ia o decizie, să facă o alegere, el se ghidează preponderent fie după emoţii, fie după raţiunea sa. Acesta este unul dintre motivele pentru care alegerile pot fi „fraudate” în sensul că ele pot fi manipulate de o sursă exterioară individului care se confruntă cu actul decizional.

Criza adolescenţei, între nevoia de a crede şi ameninţarea fanatismului: reflecţii pe tema conferinţei Juliei Kristeva la Bucureşti cu titlul “Credinţa unei umaniste”. Adolescenţa constituie o perioadă de tranziţie în viaţa individului uman. Este vârsta schimbării, a numeroaselor paradoxuri, a bulvesării corporale şi psihice. Adolescentul nu mai este copil, dar nu este nici adult.

Modifică Setările