Adriana Radu

Fondatoare SEXUL vs BARZA

Am vorbit săptămâna trecută la Copenhaga cu o jurnalistă din Zimbabwe care îmi zicea că la ea în ţară lumea încă mai crede că trebuie să bei nu mai ştiu ce cocktail cu balegă de elefant ca să ai mai puţine dureri la naştere. Iar când a fost însărcinată, mama ei a avut grijă să îi facă rost de balegă de la piaţă. Sună aşa de deplasat?

Filme în engleză, cărţi în engleză, porn în engleză, sex în engleză. Clipul ăsta e făcut cu multă dragoste în primul rând pentru noi, pudicii americanizaţi din România, care la 16, 26 sau 36 de ani vorbesc mai mult în engleză decât în română despre sau când fac sex. Şi e în general pentru cei dintre noi care nu-şi găsesc cuvintele. Hai să vorbim despre cum trebuie să lucrăm colectiv la un vocabular neutru pentru sexualitate în limba română.

Mama mea îmi spune uneori  „Nu ştiu cum ai ajuns tu să faci asta cu educaţia sexuală, că eu n-am putut niciodată să vorbesc despre aşa ceva.” O înţeleg. Pentru cei care nu reuşesc să vorbească despre astfel de lucruri cu copiii lor, am o două prime soluţii.

Modifică Setările