Adrian Hatos

Profesor universitar

Acolo unde nemulţumiţii văd risipă sau impostură eu văd de fapt simpla funcţionare a unui aparat de producţie. Dacă aceste reviste de mâna a treia nu ar exista probabil că nu am avea nici conţinuturile ilustre din revistele de rang internaţional. Sau, oricum nu ne-am da seama cât de valoroase sunt acestea.

Trebuie observat că, deşi a avut de înfruntat numeroase şi uneori dramatice contestări şi a schimbat 3 guverne, Liviu Dragnea conduce mai autoritar PSD-ul ca niciodată, având un control asupra organizaţiei pe care cred că nici Iliescu sau Năstase nu l-au avut.

Având în vedere precedentul protestelor mamut de la începutul anului dar şi faptul că, din punctul de vedere al modificărilor legislative situaţia pare a fi cel puţin la fel de gravă ca la începutul anului, se pune întrebarea: de ce nu mai avem manifestaţii de amploarea celor din ianuarie-februarie 2017?

Lecţia tulburătorului incident medical al Stelei Popescu nu este, în primul rând, una de morală personală, ci una de politică publică, în măsura în care cele două domenii pot fi separate. Utopia mea românească este una educaţională, care ar produce generaţii de cetăţeni activi, capabili să înţeleagă problemele lumii în care trăiesc şi să acţioneze eficient pentru soluţionarea lor.