Psiholog: „Un control psihiatric e o urgență în cazul lui Călin Georgescu, în afară de cercetarea surselor de finanțare”

0
Publicat:

Unul dintre cei apreciați poeți și editori români, Călin Vlasie a lucrat mai mulți ani ca psiholog. Înainte de 1990 l-a testat pe Constantin Mudava și că acesta avea simptome specifice psihozei paranoide, iar acum spune că s-ar impune un control psihiatric în cazul lui Călin Georgescu.

Călin Georgescu, candidatul-surpriză de la alegerile prezidențiale FOTO arhiva Adevărul
Călin Georgescu, candidatul-surpriză de la alegerile prezidențiale FOTO arhiva Adevărul

Călin Vlasie a postat pe pagina sa de Facebook un text în care face referire atât la Constantin Mudava, cât și la Călin Georgescu.

„Ca psiholog am avut prilejul înainte de 1990 să-l testez pe „fenomenalul” Constantin Mudava, în comisia medico-legală psihiatrică din cadrul Spitalului Județean Argeș, cel pe care după revoluție aveam să-l descopăr candidat la alegerile pentru președinția României. Fusese adus de miliție la comisie în urma arestării lui pentru escrocherie - se credea detinătorul celei mai mari aure bioenergetice din lume și cu această aură atât de abundentă vindeca pe toți cei care sufereau de diverse afecțiuni, de la paralizie la nefericire în amor. Declara că serviciul lui de mântuitor era gratuit, dar milițienii au găsit doi saci mari cu bancnote în casa de lângă Pitești în care marele vindecător își exercita „masajele bioenergetice” 100% benefice. Profilul psihologic indica în mod clar elemente specifice psihozei paranoide. Testarea mea a fost corectă. Aveam să aflăm că fusese pensionat de Spitalul județean Dâmbovița cu psihoză paranoidă”, povestește Călin Vlasie.

Acesta a făcut referire și la profilul lui Călin Georgescu, cel care candidează la alegerile prezidențiale.

„Când mă uit acum la Călin Georgescu care, ca și Mudava, pare coborât din ceruri ca un Iisus, ca un mare salvator și analizând ceea ce media ne arată de câteva zile, ceea ce spune acest individ, comportamentul lui, nu pot să nu remarc că avem un caz care depășește normalitatea. Un control psihiatric e o urgență în cazul lui, în afară de cercetarea surselor de finanțare”, mai precizează Călin Vlasie pe pagina sa de Facebook.

Călin Vlasie a debutat în revista „Argeș”, seria Gheorghe Tomozei, în 1970. A participat la fondarea, în 1977, a "Cenaclului de Luni" condus de criticul și istoricul literar Nicolae Manolescu. A fost printre altele logoped la Centrul Logopedic Interșcolar Pitești (1980-1982), psiholog-logoped în cadrul Laboratorului de Sănătate Mintală și Spitalului de Psihiatrie din Pitești (1982-1990). După 1990: a fost redactor și director la revistele Arges și Calende (23 dec.1989- iunie 1993), a înființat și a manageriat editurile Calende (1991-1993), Didactica Nova (1992-1993), Vlasie (1993-1994), Paralela 45 (1994-2017), și Rocart (2017- și în prezent). Călin Vlasie a fost și director al Editurii Cartea Românească (2017-2018). A editat peste 5500 de titluri de carte, colecțiile pe care le-a creat fiind repere culturale în literatura română postdecembristă.

Alegeri prezidențiale 2024



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite