VIDEO OZN filmat în Chile. Specialiştii nu au o explicaţie pentru imaginile înregistrate dintr-un elicopter militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul chilian a desecretizat o înregistrare video şi a publicat un raport referitor la apariţia pe cerul ţării a unui obiect zburător neidentificat care a avut loc în urmă cu mai bine de doi ani.

Înregistrarea video a fost realizată de la bordul unui elicopter al marinei militare chiliene, la o altitudine de 1.370 de metri, de-a lungul coastei, între portul San Antonio şi Quinteros, pe 11 noiembrie 2014, scrie iflscience.com.

Operatorul camerei cu infraroşii a elicopterului a detectat un obiect necunoscut la distanţă, care părea să zboare cu o viteză similară celei a aeronavei - circa 244 de kilometri pe oră.

OZN-ul a fost văzut şi de doi ofiţeri ai marinei militare chiliene. Potrivit Huffington Post, unul dintre militari a declarat în timpul cercetării evenimentului că obiectul avea „o structură plată, alungită“  . De asemenea, obiectul a emis două „jeturi de evacuare termice care nu coincideau cu axa de mişcăre a obiectului”.

Partea cea mai ciudată din înregistrare arată că obiectul pare să evacueze de cel puţin două ori un nor de material necunoscut.

Militarii au contactat două staţii radar în încercarea de a identifica obiectul, dar niciuna dintre ele nu a putut găsi OZN-ul. În scurt timp, obiectul neidentificat a dispărut în nori.

După doi ani de investigaţii ale unei echipe formate din cercetători de top şi experţi în aviatie, CEFAA (Comite de estudios de fenomenos aereos anomalos, Comitetul de studiere a fenomenelor aeriene anormale, n.r.) - parte a agenţiei chiliene a aviaţiei - pare să fie la fel de departe de a rezolva acest mister ca şi în noiembrie 2014.

Într-o declaraţie citată de iflscience.com, CEFAA spune: „Unii cercetători au sugerat că ar  putea fi vorba de o aeronava de pasageri civilă, de mărime medie, iar materia care este emisă ar putea fi rezerva de apă de la bord, evacuată de echipaj. Totuşi, meteorologii susţin că nici altitudinea la care se deplasa obiectul, nici temperatura aerului din acel moment nu ar fi permis o astfel rata de condensare care să explice imaginile“.

Deocamdată, obiectul rămâne neidentificat.

Înregistrarea este disponibilă mai jos.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite