Stephen Hawking, despre moarte şi viaţa de după moarte propusă de religie: „E doar un basm pentru cei cărora le e frică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi fizicieni. FOTO Reuters
Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi fizicieni. FOTO Reuters

Stephen Hawking a asistat la premiera documentarului despre viaţa sa şi cu această ocazie a răspuns unor întrebări şi a descris ce crede că vine după viaţă.

Stephen Hawking este un fizician din Marea Britanie care s-a remarcat prin studii despre găurile negre, dar şi despre originea vieţii şi evoluţia Universului. Recent, el a fost la premiera documentarului despre viaţa sa şi a vorbit despre câteva curiozităţi ale oamenilor, notează The Guardian. Fizicianul consideră că am putea fi nemuritori, într-o anumită măsură, dar este o simplă poveste frumoasă viaţa de după moartă propusă de religie.

„Într-un fel, creierul nostru este ca un program în mintea noastră, care e ca un computer, astfel că, teoretic, este posibil să-l copiezi într-un alt computer şi să-i oferi astfel o viaţă după moarte“, a afirmat Hawking. „Totuşi, asta e dincolo de capacităţile pe care le avem acum. Consider că viaţa de după moarte despre care s-a tot vorbit este doar un basm pentru oamenii cărora le e frică de moarte“, a continuat acesta.

Hawking are o relaţie specială cu viaţa. El trebuia, conform medicilor, să moară de acum câteva decenii, dar încă trăieşte şi scrie cărţi sau vorbeşte la diverse conferinţe. Nu se poate mişca şi vorbele sunt generate cu ajutorul unui echipament de sintetizare a vocii. „Toată viaţa mea am trăit cu teama de o moarte prematură, astfel că am urât să irosesc timpul“, a apreciat Hawking.

Cât despre documentarul despre viaţa sa, acesta acoperă toate punctele sensibile din viaţa fizicianului, din tinereţea petrecută la universitate, înainte de a se îmbolnăvi, la marile sale reuşite din fizică. Odată cu documentarul apare şi autobiografia lui, „Stephen Hawking: My Brief History“. Fizicianul are 71 de ani şi, surprinzător sau nu, s-a născut în ziua în care se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Stephen Hawking:

Stephen Hawking: Big Bangul nu a avut nevoie de Dumnezeu

Stephen Hawking şi-a schimbat părerea despre sinuciderea asistată: cei cu boli terminale ar trebui să poată să-şi ia viaţa

În 1985, Stephen Hawking a avut opţiunea de a opri aparatele care-l ţineau în viaţă

Pravda: Previziunile lui Stephen Hawking se vor adeveri în următorii 300 de ani

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite