VIDEO Despre reuşită şi încredere. Undeva, în spaţiu, o maşină Tesla Roadster pluteşte spre infinit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starman se îndreaptă spre Marte la bordul unei Tesla Roadster
Starman se îndreaptă spre Marte la bordul unei Tesla Roadster

Elon Musk a făcut-o din nou, vorba englezului. A dus pe orbita Pământului o rachetă modulară care va revoluţiona pentru totdeauna industria spaţială. Şi a făcut-o cu stil, cu o cascadorie de PR. Alături de Falcon Heavy, a dus şi Tesla în spaţiu. Pe acordurile lui David Bowie.

UPDATE 10:30 Tesla Roadster-ul lui Musk a ratat traiectoria pentru orbita lui Marte. În schimb, ea se îndreaptă către Centura de Asteroizi dintre Marte şi Jupiter. Acest lucru nu este chiar problematic, deoarece maşina are de călătorit ani buni până acolo. În plus, aceasta va trece şi pe lângă Planeta Roşie, chiar dacă nu va intra pe orbită.

Chiar dacă misiunea nu a fost un succes în proporţie de 100%, oficialii SpaceX confirmând pentru The Verge că modului central al propulosrului Falcon Heavy nu a aterizat aşa cum trebuie pe drona plutitoare din Oceanul Atlantic, per total, acest test a fost un succes răsunător, iar Musk poate dormi liniştit în această noapte. SpaceX şi Telsa o duc bine. Bine rău.

Chiar în momentul în care acest artiol este redactat, Starman manechinul îşi face loc printre stele ca să ajungă pe Marte. Are de trecut de centruile radioactive Van Allen până să spună că e în siguranţă. Dar nu va fi asta o problemă, după cum spunea şi displayul de pe Tesla Roadster în timpul lansării, ”Don’t panic”. Ne duce cu gândul la alt mare artist, Bob Marley. ”Don’t worry, be happy”. Cu siguranţă ăsta e motto-ul lui Elon de mâine. Misiunea sa cea mai importantă a reuşit, iar automobilul său personal survolează infinitul pe acordurile lui David Bowie.

Nu sunt chiar atât de multe de spus despre testul lui Falcon Heavy. Chiar dacă specialiştii s-au întrecut în pronosticuri care mai de care mai pesimiste, iar astronauţi celebri au avut grijă să facă tot posibilul să-i taie proverbiala cracă de sub picioare lui Musk, acest om nu s-a lăsat. A continuat şi continuă încă spre realizarea visului său suprem. Transformarea lui Marte în Pământ 2.0.

musk instagram

Poate nu va reuşi asta în timpul vieţii sale. Poate urmaşii săi, ai noştri, vor reuşi acest lucru. Sau poate nu. Este irelevant. Antreprenorul sud-african deja conduce lumea către un viitor fără combustibili fosili şi fără graniţe, iar acest lucru devine din ce în ce mai accentuat. Dar nu mă crede pe cuvânt. Poţi urmări de acum o transmisiune live de pe Tesla Roadster-ul care mai are puţin şi părăseşte orbita planetei noastre.

LIVE VIDEO Starman, astronautul ”de ocazie”, îşi croieşte propriul drum prin Sistemul Solar.

Citeşte şi

VIDEO Momentul în care cele două propulsoare auxiliare Falcon 9 au aterizat în tandem la Cape Canaveral

SpaceX Falcon Heavy a decolat cu succes. Tesla Roadster şi Starman sunt în drum spre Marte FOTO VIDEO

Ce melodie celebră se va auzi în capsula SpaceX în timpul lansării autoturismului Tesla Roadster către Marte

FOTO Tesla Roadster-ul lui Musk a ratat traiectoria către orbita lui Marte şi se îndreaptă spre Centura de Asteroizi

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite