FOTO Sir Richard Branson, patronul de la Virgin, turist spaţial la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir Richard Branson a anunţat că el şi cei doi copii ai săi vor fi printre primii pasageri care vor călători în spaţiu la bordul navetei SpaceShipTwo (SS2) la sfârşitul anului.  

Miliardarul australian, care deţine compania aviatică Virgin, vrea cu orice preţ să-şi îndeplinească visul de a ajunge în spaţiu, proiectul Virgin Galactic ajungând acum în faza finală. Branson va zbura la 100 de kilometri altitudine, de unde va admira Pământul şi se va întoarce înapoi pe Terra.

Zborul spaţial privat va dura două ore, iar până acum 529 de turişti şi-au asigurat un loc la bordul lui SS2. Costul unei asemenea călătorii legendare ar fi de aproximativ 150.000 de euro. În plus, unii turişti norocoşi şi generoşi ar putea să petreacă 120 de minute în spaţiu chiar cu Angelina Jolie şi Brad Pitt, despre care presa britanică susţine că ar fi achiziţionat deja „tichetele”.

Cifra este impresionantă, iar dacă turismul spaţial oferit de către Virgin va prinde, numărul oamenilor care au ajuns vreodată în spaţiu s-ar putea dubla. Oamenii au călătorit în spaţiu începând cu 1961, când Yuri Gagarin a fost primul om care a trecut această graniţă. De la el, alţi 527 de pământeni au admirat Terra de la înălţime.

Lansare din SUA

Branson  a făcut anunţul la Farnborough Air Show, o expoziţie aviatică care s-a desfăşurat în Hampshire, Marea Britanie. Australianul a mai spus şi că naveta de lansare, WhiteKnightTwo va fi folosită pe viitor nu numai în scopuri turistice, ci va duce în spaţiu şi sateliţi de mici dimensiuni, la preţuri de 10 ori mai bune decât cele de astăzi.

Plecarea de la sfârşitul anului, în prima călătorie turistică spaţială, va avea loc de la aeroportul spaţial construit de arhitectul britanic Lord Foster, în statul New Mexico, Statele Unite ale Americii. În prima călătorie vor pleca şase pasageri şi doi piloţi. În momentul când vor ajunge la altitudinea de „croazieră”, cei şase vor putea pluti prin cabină, datorită lipsei gravitaţiei.   

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite