Elon Musk a demarat construcţia celei mai mari şi mai puternice rachete din istoria omenirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Guliver / Getty Images
FOTO via Guliver / Getty Images

Antreprenorul născut în Africa de Sud a postat pe Instagram o poză care indică cele mai noi progrese realizate în construcţia Big Falcon Rocket, sau Big F***ing Rocket după cum preferă acesta s-o numească. Sistemul BFR va fi folosit pentru colonizarea planetei Marte care va începe în deceniul următor.

Postarea de pe Instagram reprezintă o imagine cu o structură cilindrică realizată din metal care va funcţiona ca o matriţă pentru realizarea corpului BFR. Cu ajutorul acesteia se vor realiza părţile componente a rachetei Big Falcon. Materialul ales, care va fi folosit la fabricaţie, este fibra de carbon, care prezintă un raport excelent greutate/durabilitate.

Sistemul BFR este compus din două trepte complet reutilizabile. Un propulsor de aproape 60 de metri înălţime şi o capsulă de echipaj cu propulsor ataşat, cu înălţimea de 48 de metri. Asamblată, Big Falcon Rocket este cu 15% mai înaltă decât Statuia Libertăţii şi este capabilă să transporte în spaţiu 100 de oameni, împreună cu 150 de tone de cargo.

Nava spaţială care va merge spre Marte // FOTO via SpaceX

nava bfr

Treapta 2 a rachetei, capsula de echipaj care are rol de navă spaţială, va fi echipată cu panouri fotovoltaice care vin în completarea motoarelor pe combustibil fosil. Ele vor fi folosite pentru a ţine în funcţiune sistemele electrice vitale în drumul către Marte, care va dura aproximativ şase luni.

postare musk instagram

Captură Instagram Elon Musk

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite