Facebook va reda automat conţinutul video cu sunet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook pregăteşte implementarea mai multor schimbări pe partea de video, în fruntea listei aflându-se redarea automată cu sunet a clipurilor din newsfeed.

Facebook continuă eforturile menite să transforme reţeaua socială într-unul din cele mai importante site-uri de conţinut video. În acest sens, compania a început implementarea unui set de modificări.

În primul rând, clipurile video de pe Facebook vor fi redate automat cu tot cu sunet de acum înainte. Iniţial, când a decis să opteze pentru redarea automată a conţinutului video, Facebook făcea acest lucru fără sunet.

Lesne de înţeles, majoritatea utilizatorilor vor fi deranjaţi de această schimbare, care va crea cu siguranţă situaţii neplăcute. Spre exemplu, nu va fi deloc plăcut atunci când eşti la metrou şi, derulând newsfeed-ul Facebook, te trezeşti că telefonul tău începe să scoată tot felul de sunete.

Soluţia cea mai comodă pentru această problemă este ţinerea pe volum minim a telefonului. Facebook promite, însă, că aplicaţia sa de mobile va oferi opţiunea de dezactivare a sunetului.

Era de aşteptat ca Facebook să facă acest pas şi este lesne de înţeles de ce compania riscă să-şi atragă, din nou, criticile utilizatorilor pentru această măsură. Facebook se pregăteşte să lanseze reclamele pentru video, iar reclamele au nevoie de sunet.

Cu această ocazie, Facebook implementează un mod picture-in-picture pentru conţinutul video. Clipurile se vor muta automat într-un colţ al ecranului pentru a permite utilizatorului să deruleze newsfeed-ul şi să urmărească şi conţinutul video în paralel.

Pe Android, în plus faţă de iOS, acest mod picture-in-picture va funcţiona şi în afara aplicaţiei. Clipul video va continua să ruleze într-un colţ al ecranului şi după ce utilizatorul iese din aplicaţia Facebook.

Capturile video realizate în modul portret vor arăta şi ele puţin mai bine pe Facebook. Acestea vor fi afişate pe o zonă mai mare a ecranului decât până acum. De asemenea, cu această ocazie Facebook va lansa aplicaţii video pentru Apple TV, Amazon Fire TV şi televizoarele smart Samsung.

Toate aceste modificări vor fi implementate pe parcursul următoarelor zile pe iOS, Android şi desktop.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite