Ultima tabletă iPad, mini-canibalul Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popularitatea tabletei Mini dăunează vânzărilor de iPad 4 FOTO gizmodo.com
Popularitatea tabletei Mini dăunează vânzărilor de iPad 4 FOTO gizmodo.com

iPad Mini canibalizează vânzările fratelui mai mare, iPad 4, spun analiştii. Primirea bună de care s-a bucurat versiunea mini în rândul cumpărătorilor este în detrimentul ultimei versiuni de dimensiune standard.

Numele „Mini Canibalul” i s-ar potrivi dispozitivului Apple, consideră Cnet. În urma unui sondaj efectuat la 50 de magazine Apple, Citi a descoperit că toate aveau  stocuri limitate de Mini, dar iPad 4 era disponibilă în cantităţi mari.

Magazinele vizitate aveau pe rafturi versiuni ale tabletei Mini, în proporţie de 80%. Aproape toate însă au declarat că nu aveau disponibile decât puţine exemplare, sau aveau doar modele de anumite culori şi capacităţi de stocare. Versiunea disponibilă în cea mai mare cantitate este cea de 32 Gb.

În comparaţie, toate magazinele aveau în stoc generaţia a patra a iPad-ului, cu retina display. Doar 6% dintre Apple Stores aveau în cantitate limitată, pentru anumite versiuni.

„Deşi întrebarea nu a fost adresată explicit, reiese clar din sondajul nostru că iPad 4 nu se vinde bine şi este canibalizat de vânzările de Mini”, a spus analistul Citi, Glen Yeung, citat de cnet.com.

Aproximativ 10 milioane de tablete Mini au fost fabricate pentru semestrul în curs, conform estimării analistului. În comparaţie, toate celelate modele de tablete Apple au însumat 10-15 milioane de unităţi.

Un alt motiv pentru care stocurile de tablete Mini sunt limitate este un defect de fabricaţie, spune analistul, citând un articol din „Economic Daily”, conform căruia Apple a solicitat furnizorului AU Optronics să nu-i mai livreze componente. Cele trimise până în noiembrie aveau o rată mare de a se strica. LD Display este furnizorul principal al Apple, după AU Optronics. Aceştia din urmă au negat acuzaţia, declarând pentru Bloomberg că livrările lor se efectuează la capacitatea normală.

Analiştii estimează că problemele cu furnizorii vor fi rezolvate până la sfârşitul anului. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite