Honor View 20 - un flagship killer în cursa megapixelilor [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Honor View20 (PCT-L29) e un smartphone care te cucereşte de la primul contact cu spatele albastru metalic (nanotextură aurora), cu model în V.  În China, modelul e cunoscut ca Honor V20.

Cu faţă de sticlă şi ramă de aluminiu, Honor View20 are un design atrăgător şi o construcţie solidă. În ciuda greutăţii (180 g) şi a aspectului robust, păstrează o anumită fineţe. Poate sunt marginile subţiri (ecran all-view), poate e modul cum e inserată camera de selfie (de 4.50 mm) în ecran.

Deşi nu sunt împotriva ”bretonului” (notch) pe smartphone, soluţia cu cameră în ecran mi se pare o idee mai bună şi poziţionarea în stânga sus, sau în stânga jos (când ţii dispozitivul pe orizontală), mai practică. Oricum, presupunând că un utilizator nu ar dori să vadă nici măcar acea cameră izolată, există în meniu o opţiune: Hide notch.

Ecranul de 6.4 inci, raport 19.75: 9 e un IPS LCD şi, comparat cu un AMOLED, nu e la fel de strălucitor, dar e bun în folosirea zilnică şi rezoluţia de Full HD+ (1080 x 2310 p), cu o densitate de 398 ppi, mai mult decât suficientă. 

Huawei Honor View20 FOTO Adrian Pogîngeanu

Să vorbim puţin despre specificaţii. Honor View20 e un Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) cu procesor Kirin 980 (7 nm), GPU Mali-G76, 8 GB memorie RAM LPDDR4X, stocare 256 GB (227.15 disponibili). Conectivitate 4G LTE-A, wireless dual-band 802.11 a/b/g/n/ac,  Bluetooth 5.0 (aptx HD), poziţionare dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS. Are NFC, port infraroşu, USB-C 3.1 (OTG). Honor View20 rulează Android 9.0 (Pie) cu MAGIC UI.

Huawei Honor View20 FOTO Adrian Pogîngeanu

Fix aceeaşi configuraţie (procesor - RAM - placă video) e disponibilă pe mult mai galonatul Huawei Mate 20 PRO şi pe nou lansatul Huawei P30 PRO. Sigur că sunt şi nişte diferenţe între ele, ecranele fraţilor mai scumpi sunt OLED, protecţie Corning Gorilla Glass 5, rezoluţie mai mare (Mate 20 PRO), sloturi de card, rezistenţă la apă şi praf (IP68), lentile Leica, baterii de 4200 mAh, încărcare şi mai rapidă etc. Diferenţa poate veni şi din interfaţa utilizatorului (UI), deşi MAGIC e destul de asemănătoare cu EM pare mai puţin optimizată.  Vezi aici o comparaţie detaliată între cele trei dispozitive smartphone.

În primele 3-4 zile de folosire am avut parte de câteva erori, browserul Chrome s-a închis inexplicabil de câteva ori după ce se încărca pagina solicitată, apoi când dădeam zoom in Youtube se închidea aplicaţia. Am pus aceste probleme pe seama MAGIC UI şi am apreciat că după primul update 9.0.1.137 (C432E1R2P1) erorile au dispărut. De ce am învinovăţit interfaţa, pentru că am folosit deseori Huawei cu EM UI şi n-am întâlnit erori.

Camera

Am cerut acest smartphone de la Huawei special pentru cameră, ca să văd care-i treaba cu cei 48 de megapixeli. Honor are o cameră duală Sony, una cu captator IMX 586 de 48MP, f/1.8  şi alta cu senzor ToF 3D de 12 MP. 

image

Senzorul TOF foloseşte lumină în infraroşu (IR) pentru a detecta obiectele din faţa camerei şi a face o hartă în trei dimensiuni. Vezi aici mai multe detalii despre acest gen de cameră.

meniu camera honor view 20

Principalele moduri de fotografiere sunt: Photo ( Auto), Pro pentru setări manule, Noapte, pentru fotografii în lumină slabă, un mod pentru realitate augmentată (AR), Portret şi alte opţiuni interesante în meniul More. În modul Pro îţi permite şi realizarea de fotografii în format raw.

camera honor view 20 moore

Fotografiile realizate în lumina bună au o o gamă dinamică impresionantă, culori bune şi detalii excelente. Tehnologia Quad Bayer face o treabă grozavă în imaginile de 12 MP. Printre aplicaţiile Quad Bayer se află şi pixel binning, care reduce zgomotul din imagine printr-un proces relativ complex. 

image

Activarea HDR ajută expunerea în cele mai multe cazuri, dar nu întodeauna, mai dă şi erori.

Prin comparaţie, imaginile de 48 de MP o să pară mai şterse şi cu mai mult zgomot, dar dacă foloseşti opţiunea 48 AI Ultra Clarity fotografiile arată bine. Inteligenţa artificială ajută, dar nu întotdeauna. Uneori mi se pare că ”gândeşte” prea mult şi rezultatul nu e atât de diferit faţă de imaginea fără AI. Spre exemplu, din observaţiile mele, imaginile în contralumină sunt mai bune cu AI activat.

image

Imaginile de noapte sunt de calitate, ca pe majoritatea dispozitivelor scumpe, dar n-am găsit o mare deosebire a fotografiilor rezultate între folosirea Night Mode sau Photo (Auto). Probabil în lumină foarte slabă cu Honor View 20 pe trepied şi Night Mode, ai observa o diferenţă mai mare. 

Portretele sunt curate, detaliate, detectarea marginilor poate fi perfecţionată, totuşi mă declar mulţumit.

Mod Portret colaj cu Honor View20

Dacă vrei să fotografiezi obiecte cu fundalul blurat şi opţiunea Portret nu te ajută, foloseşte opţiunea Aperture din meniul More.

Camera de selfie are 25 MP, f2.0 şi distanţă focală 27 mm. Pentru o camera fără autofocus selfi-urile sunt clare, iar separarea de fundal e peste medie (efectul bokeh), cu condiţia s-o activezi.

Selfie colaj cu Honor View20

Vezi aici, în galerie, mai multe fotografii realizate cu Huawei Honor Wiew 20.

La capitolul filmare avem rezoluţie 4K / 30fps, 1080p / 60fps şi slow motion la 1080p / 120 fps, 720p / 960fps cu encodare H.264 şi H.265. Culorile în filmare sunt naturale, sunetul bun, stabilizarea poate fi îmbunătăţită. Când faci zoom (2x) se cunoaşte imediat diferenţa de calitate a imaginii video, e un pic mai ştearsă şi cu mai puţine detalii. 

În ansamblu, camera e foarte bună, indiferent că vorbim de filmare sau video, dar această calitate nu vine din acei 48 de megapixeli, care sunt mai mult un pretext de marketing. Aşa că nu pleca după fentă, data viitoare când vezi un smartphone care se mândreşte cu un număr record de pixeli, caută şi alte detalii înainte să iei o decizie.

Autentificare biometrică

Autentificarea cu faţa sau amprentă nu se ridică la nivelul aşteptat. Mai bine foloseşti metodele clasice: model, pin sau parolă.

honor view 20 3 autentificare biometrica

Sunetul e clar şi puternic pe unicul difuzor şi căşti, fără a excela sau a dezamăgi. Apreciez în gaming poziţionarea inteligentă a difuzorului, dreapta sus, când ţii dispozitivul pe orizontală. O să-i dau un plus la acest capitol şi pentru că a păstrat mufa Jack.  

Sunetul pe Honor 20 View

Gaming

Honor View 20 foloseşte în gaming un sistem numit GPU Turbo, care promite cea mai bună performanţă posibilă cu cel mai mic consum al bateriei, utilizând reţele neurale, practic încearcă să obţină un număr mai mare de cadre fără să epuizeze bateria. Această tehnologie e prezentă de asemenea pe Huawei P30 şi P30 Pro.

E o plăcere să te joci pe Honor View 20, acţiunea curge de la sine, totuşi când pui setările pe HIGH simţi că nu mai e la fel de rapid. Vezi un fragment din Asphalt 9, captură de ecran, înregistrat cu grafica la cea mai bună rezoluţie.

Şi aici un scurt fragment de PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) cu setările pe ULTRA şi HDR. Joc în echipă cu câteva fete sau femei tinere, vocile lor se aud clar pe fundal. Termin gloanţele înainte să-mi elimin adversarul, dar sunt ajutat de unul din coechipieri. 

Teste

În Antutu a scos 275908, cea mai bună componentă fiind procesorul şi s-a clasat pe locul 31 la general. 

Honor View20 PCT L29 in Antutu

 În 3D Mark, Sling Shot Extreme - Open GL a scos 3638 puncte şi în Vulkan 3640, ocupând în clasament locul 46. În Geekbench a scos 3271 (single-core) şi 9775 (multi-core).

honor view 20 teste benchmark

Baterie

Honor V 20 are o baterie Li-Po de 4000 mAh cu încărcare rapidă şi promite 55% în 30 de minute. Încărcătorul, care e mare, cel mai mare pe care l-am văzut până în prezent, livrează 5V/4.5A 22.5W. De la 0 la 100% se încarcă într-o oră. Totuşi, în folosire, bateria nu m-a impresionat, în medie am obţinut 5 ore de ecran activ.

Baterie  Honor View 20

Probabil pentru ca nu am lăsat rezoluţia ecranului pe auto (smart resolution), ci l-am ţinut pe cea maximă. 

rezolutie ecran Honor View 20

Honor View20 vine în patru culori Saphire Blue, Phantom Blue, Phantom Red, Midnight Black.

Unii ar putea să strâmbe din nas la auzul numelui Honor, alţii ar putea să zică că nu le place, în orice caz Huawei Honor View20 e un smartphone performant, competitiv, pe care nu poţi să-l ignori.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite