Directorul Vodafone şi-ar dori pentru România ceea ce vrea fiecare cetăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vodafone România îşi schimbă directorul. Ravinder Takkar încheie un mandat de trei ani şi o lasă în locul lui pe Murielle Lorilloux.

Din 1 mai 2014, Ravinder Takkar a condus Vodafone România printr-o perioadă în care operatorul a aruncat cu internet în toate direcţiile, dar în special în cartelele preplătite. Asta pe lângă minute şi SMS-uri, dar deja nu-i mai pasă nimănui de ele. Totodată, încheie mandatul când în UE au fost eliminate tarifele de roaming.

Takkar a fost o prezenţa exotică, cel puţin pentru România. Nu a fost însă la fel de exotică precum strategia companiei sale de-a se face cunoscută prin ofertele la net mobil. Aşa am ajuns să avem zile de Valentine’s Day nelimitate sau weekend-uri nelimitate. Şi 4G+, pe lângă discuţii despre streaming audio şi video şi un parteneriat cu Netflix anunţat în toamna lui 2016.

La ultima discuţie cu Takkar drept reprezentant Vodafone România, a spus că a crescut consumul de date cu peste 800% în cei trei ani de mandat, pe fondul investiţiilor constante în dezvoltarea reţelei şi al eforturilor echipei de ingineri. Mai sus am menţionat şi latura „umană“ a creşterii şi unde se duc toţi acei megabytes de internet. Totodată, Vodafone a obţinut câteva certificări prin care se poate lăuda că are cea mai rapidă reţea din România.

În timp de Digi Mobil încearcă să-şi facă un loc pe piaţă prin preţuri mici şi internet mult, Vodafone s-a orientat în aceşti ani şi spre publicul mai tânăr. De aceea are şi opţiuni pentru social media nelimitat sau streaming video nelimitat. Totuşi, acestea sunt reuşite „inginereşti“, care ţin de implementarea serviciilor, infrastructură sau parteneriatele încheiate cu alte companii.

Stabilitate cel puţin în zona politicilor de stat

Unul dintre punctele pe care le-a atins însă Takkar în discuţia cu jurnaliştii a fost despre situaţia politică şi economică instabilă din România. Şi-a comparat mandatul de trei ani cu numărul de miniştri care s-ar ocupa de comunicaţii: au fost şapte. Nu este însă o abordare nouă, ci o plângere rezumată pe care o au mulţi antreprenori sau investitori.

Takkar a susţinut acum că sunt companii ca a sa, unde investiţiile în infrastructură trebuie ajutate de predictibilitate. Iar aici ANCOM, cel puţin, duce lipsă de aşa ceva, fiind schimbată toată conducerea. Astfel, pe final de mandat, el îşi doreşte stabilitate. De aici, de la această speranţă, şi de la ceea ce el caracterizează un business într-o stare bună, pe care poate construi, Vodafone România va avea un nou director.

Foarte probabil, Lorilloux va prinde din 1 septembrie tranziţia spre 5G sau măcar teste „de laborator“ pe noua viteză. Takkar a aproximat că în trei ani am putea vedea primele implementări. În funcţie de cât rezistă în mandat, trecerea către 5G va fi coordonată pentru cei patru operatori telecom din România de două femeie (Orange şi Vodafone) şi de doi bărbaţi (Telekom şi Digi Mobil). Nu are relevanţă genul în această dezvoltare, este doar o distribuţie între cei mai mari doi şi următorii doi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite