VIDEO Experiment inedit. Ce sunt dolarii informaţionali şi ce poţi cumpăra cu ajutorul acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Data Dollar Store, creat de Kaspersky Lab, a făcut vâlvă pe Old Street, în Londra. Clienţii s-au înghesuit de la primele ore ale dimineţii pentru a obţine obiecte exclusive de artă, dar au fost surprinşi să afle cum pot fi achiziţionate acestea.

Apoi, s-au arătat dispuşi să dea poze sau materiale video personale ca modalitate de plată, devenind pionierii unei monede, dolarul informaţional. Prin intermediul acestui magazin, Kaspersky Lab urmăreşte să atragă atenţia asupra valorii reale a datelor şi face apel şi la alţi jucători să le sprijine eforturile, prin folosirea simbolului dolarului informaţional.

Având în vedere că volumul de date personale continuă să crească, utilizatorii ar putea ca, fără să ştie, să stea pe o mină de aur, care îşi păstrează valoarea, indiferent de localizarea geografică sau de influenţa altor rate de schimb.

Lipsa de conştientizare a valorii reale a datelor lor este un obstacol major în a-i face pe oameni să înţeleagă de ce ar trebui să-şi protejeze datele. Ei speră că dolarii informaţionali vor atrage atenţia asupra acestui fapt şi, astfel, vor face mediul online mai sigur pentru toată lumea.

Compania de securitate cibernetică a demonstrat cum datele, folosite sub formă de monedă, ar putea să funcţioneze într-un magazin temporar, deschis pentru două zile în Londra. Magazinul a atras cumpărători nerăbdători să pună mâna pe creaţii ale cunoscutului artist urban Ben Eine.

Iniţial, nu părea nimic neobişnuit: căutarea printre produse, alegerea celor preferate şi deplasarea la casă, pentru a plăti. Însă, în momentul în care clienţilor li se solicita plata, aceasta nu avea nicio legătură cu ce conţineau portofelele. În schimb, era vorba de dolari informaţionali, o nouă monedă, care constă în datele personale ale clienţilor, de pe telefoanele lor: imagini, materiale video sau texte.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite