„Regele“ pirateriei se întoarce cu o nouă platformă cu 50 de GB de stocare gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Dotcom, cel care era numit regele pirateriei în 2012 FOTO Reuters
Kim Dotcom, cel care era numit regele pirateriei în 2012 FOTO Reuters

Aşa numitul rege al pirateriei, Kim Dotcom, cel care a inventat platforma de distribuire de fişiere Megaupload, se pregăteşte să revină în afacerile online cu noua sa platformă Mega, cu care promite să schimbe peisajul online.

Lansarea Mega nu este una întâmplătoare, deoarece se întâmplă la exact un an după arestarea sa la reşedinţa din Noua Zeelandă.

Site-ul mega.co.nz încearcă să refacă succesul Megaupload, care avea în momentul închiderii de către FBI peste 50 de milioane de vizitatori zilnici, adică 4% din traficul total de pe internet.

Portiţă legală de scăpare

Detaliile despre noul site nu sunt foarte multe, dar Dotcom, cunoscut iniţial ca cetăţeanul german Kim Schmitz, a spus că serviciul va oferi servicii de criptare de înaltă calitate, care va permite utilizatorului să ştie ce urcă, dar nu şi deţinătorilor site-ului. În acest fel, Kim Dotcom încearcă să evite problemele legale.

Dotcom a adăugat că Mega va oferi 50 GB de stocare gratuită în cadrul platformei, mai mult decât cele mai importante servicii care oferă hard disk-uri virtuale, cum ar fi Dropbox, Google Drive sau Sky Drive.

Neo-zeelandezul de origine germană spera să le poată oferi statut premium celor mai buni utilizatori ai Megaupload, dar accesul la datele platformei sunt încă blocate de autorităţile americane. De altfel, Dotcom este liber doar pentru că a ieşit pe cauţiune.

Povestea unui miliardar excentric

Kim Dotcom s-a născut în oraşul Kiel, din nordul Germaniei. După ce a primit primul calculator la nouă ani, s-a apucat să copieze jocuri şi să le vândă prietenilor, iar în primele zile ale internetului obişnuia să-şi „facă loc" în computere cu ajutorul telefonului. Dotcom nu şi-a ţinut trecutul niciodată secret, lăudându-se că a intrat în serverele NASA, ale Pentagonului şi ale unei bănci celebre. După ce a fost condamnat în 1998 pentru activităţile sale ilegale ca hacker, a început să facă o avere prin oferirea de soluţii pentru filmele de securitate online.

Conform cotidianului german „Der Spiegel", Dotcom şi-a jurat că va deveni unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume pentru că, spunea el, „ sunt mai deştept decât Bill Gates". În tabloidele germane, Kim era celebru pentru fotografiile alături de femei atrăgătoare, maşinile scumpe şi chiar pentru un film „documentar" filmat numit „Kimble goes Monaco". De asemenea, pe site-ul personal Dotcom posta imagini cu el în timp ce conducea maşini rapide, trăgea cu armele şi zburând în jurul lumii cu avionul său personal.

Kim Schmitz a mai fost condamnat o dată în Germania, în 2002. Procurorii l-au acuzat de fraudă pentru că a cumpărat acţiuni la o companie online şi a crescut artifical preţul acestora prin anunţul de a investi milioane de euro. Imediat după, Schmitz şi-a vândut acţiunile, a zburat în Thailanda, de unde a fost deportat şi a petrecut 20 de luni în închisoare.

Experienţa germană s-a terminat apoi pentru Schmitz, care a dispărut din prim plan, emigrând în Noua Zeelandă, unde şi-a schimbat numele în „Dotcom". Împreună cu familia sa a cumpărat o vilă în oraşul Auckland şi i-a fost acordat dreptul de şedere după ce a promis că va investi 8 milioane de dolari în ţară.

Dar visul format prin susţinerea pirateriei online s-a terminat rapid pentru Dotcom. Statele Unite au vrut să-l extrădeze din Noua Zeelandă pentru a fi judecat pentru furt intelectual. Agenţia FBI estimează că Dotcom avea un venit de 115.000 de dolari pe zi de pe urma imperiului său online, iar printre bunurile sale erau 20 de maşini de lux, printre care Mercedes, Rolls Royce şi chiar un Cadillac roz. Cu toate acestea, Dotcom a reuşit să rămână în Noua Zeelandă şi să evite o condamnare în SUA, iar acum îşi pregăteşte revenirea.

Kim Dotcom a oferit mai multe detalii despre Mega pe contul lui de Twitter 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite