Standardul HTML5 este biletul de pensionare pentru Flash de la Adobe

Standardul HTML5 este biletul de pensionare pentru Flash de la Adobe

La început a fost Apple. Apoi, a fost Google. Iar în prezent, Adobe Flash Player a dispărut oficial de pe cele mai mari pieţe de smartphone-uri. Însă locul lui deja este arvunit, vine HTML5 care are o rădăcini vechi de peste 20 de ani şi susţinători puternici. Şi din limbajul de bază al browserelor pentru PC-uri, HTML devine acum şi temelia celor mobile şi a noilor aplicaţii.

De ce contează că angajaţii Yahoo primesc telefoane noi? Pentru că BlackBerry pierde fani importanţi | blackberry

De ce contează că angajaţii Yahoo primesc telefoane noi? Pentru că BlackBerry pierde fani importanţi

Noua şefă de la Yahoo, Marissa Mayer, a adus câteva schimbări în companie. Ultima decizie priveşte beneficiile angajaţilor: toţi cei de la Yahoo vor primi smartphone-uri de ultimă generaţie. Mai mult decât nişte beneficii obişnuite pentru o companie din IT, Yahoo trimite un mesaj clar: nimeni nu mai are voie să îşi achiziţioneze BlackBerry.

A doua rundă a licitaţiei de spectru începe luni, 17 septembrie

A
doua rundă a licitaţiei de spectru începe luni, 17 septembrie

În urma încheierii primei runde suplimentare organizate în cadrul licitaţiei de spectru pentru alocarea frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz, Comisia anunţă că va fi organizată o nouă rundă suplimentară luni, 17 septembrie 2012, pentru alocarea blocurilor de frecvenţe rămase nealocate în urma celor patru runde de licitaţie organizate până în prezent.

Tumblr - colţul de artă şi exprimare vizuală a Internetului | twitter

Tumblr - colţul de artă şi exprimare vizuală a Internetului

Pentru cei familiarizaţi cu Twitter, Tumblr este cam la fel, doar că puţin altfel şi cu alt set de caracteristici. Este o platformă de microblogging şi un site de socializare. Dar creează un mediu diferit de al altor reţele şi este în creştere încă de la lansare. Acum, are peste 69,5 milioane de bloguri, valorează aproximativ 800 de milioane de dolari şi are doar puţin peste 100 de angajaţi.

Acum mulţi ani de zile lucram la o mega corporaţie - una care avea o relaţie specială cu Moş Crăciun :). Într-o bună zi, fiind la un training peste mări şi ţări, cel care conducea respectivul eveniment ne-a pus pe fiecare naţie în parte dintre cei care eram prezenţi să facem un exerciţiu interesant. Trebuia să ne sfătuim între noi, după care să ne ridicăm şi să prezentăm auditoriului care este specificul poporului din care facem parte.

luna trecuta · comentarii (46)

Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

acum 2 luni · comentarii (2)

Dragi români umanoizi. Suntem în anul 2040. Eu mă numesc VASILE 3000 (Versatile Artificial Synthetic Intelligence Likable Entity). Sunt un organism cibernetic cu inteligenţă artificială şi cu auto-determinare. Şi vreau să vă propun ca la următoarele alegeri să mă votaţi pe mine şi pe PIA (Partidul Inteligenţei Artificiale).

acum 2 luni · comentarii (6)

„Hacker News“, sub semnătura lui Swati Khandelwal, a adus în urmă cu foarte puţin timp anunţul de care se temeau toţi experţii în probleme de război cibernetic: chiar dacă tânărul analist britanic a reuşit, printr-un miracol, să oprească primul val de atacuri, grupul de hackeri la originea acţiunii criminale care a afectat peste o sută de ţări din lume a lansat noua versiune WannaCry, care nu are o funcţionalitate de tip „kill-switch“.

acum 11 luni · comentarii (52)

Marian Ionescu – Mariciu – este un vlogger cunoscut de internauţii din România pentru vlogul său în care ne arată câte o zi din viaţa lui. Recent a ajuns la 500 de episoade zilnice de vlog şi i-am pus câteva întrebări despre cum să ai succes pe Youtube. Fiind un om care lucrează în social media, Marian ne-a povestit şi cum ne influenţează promovarea non-valorilor atât în televiziune, cât şi în mediul online.

acum 12 luni · comentarii (0)

Asistăm la o evoluţie constantă a pieţei şi odată cu aceasta a consumatorilor. Vorbim, mai exact despre impresionanta evoluţie a tehnologiei, fapt ce a condus inclusiv la schimbarea comportamentului consumatorilor noştri. Astăzi nu ştim dacă să ne bucurăm de instrumentele şi puterea reţelelor sociale sau să ne fie teamă.

acum 1 an · comentarii (2)

„Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half.” Deşi vechi de un secol, citatul lui John Wanamaker este, probabil, cel mai cunoscut citat din manualele de publicitate. Însă, odată cu dezvoltarea marketingului digital, am început să vedem câte puţin luminiţa de la celălalt capăt al bugetului. Internetul a fost întotdeauna vândut că un mediu foarte măsurabil, în comparaţie cu spaţiile tradiţionale.

acum 1 an · comentarii (0)

Un antreprenor român este faultat de legile ţării noastre fără să aibă nicio vină. Asta se întâmplă destul de des în România de azi din cauza legislaţiei care e gândită parcă să facă viaţa grea antreprenorului mai degrabă decât să-l ajute să prospere (şi în felul asta să-şi plătească şi taxele pe care statul le cere la orice colţ).

acum 2 ani · comentarii (4)

Calitatea serviciilor IT oferite de Gemini Solutions atrage atenţia companiilor de tip unicorn (companii evaluate la peste un miliard de dolari). Criteo a ales Gemini Solutions ca partener tehnologic pentru proiectele de consultanţă şi dezvoltare software.

acum 2 ani · comentarii (0)

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a vorbit, ieri, într-o sală de proiecţii de la mallul Băneasa, despre enciclopedia pe care a inventat-o cu 15 ani urmă, al şaptelea cel mai accesat site din lume şi singurul care, de la înălţimea audienţei sale, sfidează relaţia „rating-publicitate-bani“, în jurul căreia sunt construite cele mai mari afaceri ale internetului.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente