Folclorul de pe net după ce Viorica Dăncilă a citit greşit de pe foaie anul 2020: „20-20, probă – probă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi o şedinţă de Guvern, în cadrul căreia a citit de pe o foaie din faţa sa punctele de discuţie care aveau să fie abordate în cadrul acesteia.

Aceasta a gafat, însă, la citire, atunci când a ajuns la chestiunea organizării Campionatului European de Fotbal 2020, unde Bucureştiul se află printre oraşele europene organizatoare. Premierul Dăncilă a citit anul 2020 despărţit, în genul gramaticii limbii engleze, pronunţând cuvintele ”douăzeci douăzeci”, în loc să citească aşa cum este normal în limba română.

Internetul nu a aşteptat prea mult şi a taxat-o pe Dăncilă, la adresa acesteia începând să curgă glume mai acide sau mai subtile. Premierul României nu se află la prima gafă care o propulsează în atenţia ironică a publicului online, aceasta pronunţând greşit, în trecut, termenul medical de ”imunoglobulină”. Aceasta a spus la momentul respeciv ”imunoglobină”. De asemenea, nici spectatorii de pe Facebook care au urmărit transmisia live de la Guvern nu au trecut cu vederea greşeala de exprimare a primului.

Jurnalistul TVR, Daniel Coman, a postat pe Facebook-ul perosnal clipul video cu pricina, alături de care a adresat şi o remarcă ironică la faptul că premierul Dăncilă citeşte tot timpul de pe foaie, atunci când se adresează în public. 

Jurnalistul Adevărul, Liviu Avram, a făcut şi el referire la gafa de pronunţare a Vioricăi Dăncilă.

Nici site-ul de satiră Times New Roman nu a ratat ocazia de a o ironiza pe Dăncilă, şi i-a dedicat acesteia un articol. Redăm, mai jos, un fragment din acesta. Articolul integral este AICI.

„Ce înseamnă aceasta, Unirea de la nouăşpe optişpe, domnilor, că vă tot aud cu ea?", a exclamat premierul de pe o foaie atent pregătită. "De când mă ştiu, ordinea e cinşpe, şaseşpe, şaptişpe, optişpe, nouăşpe! În concluzie, propun să sărbătorim zece zero ani de la Unirea din optişpe, nouăşpe."

Acum că stau să mă gândesc, nici douăzeci optişpe nu e corect, că şi douăzeci vine după optişpe. Ce naiba, trebuie să vă învăţ eu geometrie?, a continuat Dăncilă”.

De asemenea, şi pagina de Facebook a ziarului de satiră politică Kamikaze a taxat gafa Prim-ministrului PSD.

Nici contul oficial de Facebook al Guvernului României nu a scăpat de comentariile ironice ale celor care au urmărit în direct transmisiunea de la Palatul Victoria.

Imagine indisponibilă

FOTO Captură Facebook Guvernul României

Un alt internaut a compus o parodie a piesei „Cine e cu noi” de la B.U.G. Mafia.

   

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite