Razer Wolverine Tournament Edition, un controller de Xbox cu aer „premium” [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când au apărut pe piaţă, spre finele anului 2013, cele două console rivale, Xbox One şi Sony PlayStation 4 s-au întrecut în funcţii şi exclusivităţi care să îi facă pe oameni să aleagă într-o parte sau în cealaltă. Opiniile criticilor au fost împărţite, însă războiul acestei generaţii de console pare că are un câştigător, la limită, prin PS4. La unele capitole, însă, Xbox One stă mai bine.

Când vorbim de controllere, cele două rivale stau destul de bine. În opinia multora, însă, inclusiv a mea, interfaţa de control pusă la dispoziţie de Microsoft e ceva mai bună. Designul este superior, iar aşezarea butoanelor ajută la ergonomie şi la confort. Chiar dacă are şi minusuri, de exemplu utilizarea bateriilor detaşabile în detrimentul unui cablu de încărcare, funcţie care a fost „reparată” ulterior, „maneta” de Xbox este peste DualShock 4 de la Sony.

Însă, pentru a păstra un preţ competitiv, Microsoft a făcut rabat la unele materiale atunci când a dezvoltat controllerul de Xbox One. Este destul de greu de trecut peste senzaţia de plastic, care nu este neapărat prezentă şi la omologul său. Aici intervine Razer. Compania originară din Singapore a dezvoltat o interfaţă de control peste cea oferită de Microsoft, care păstrează forma şi trăsăturile originale şi care inovează în ceea ce priveşte materialele şi butoanele.

Imagine indisponibilă

Încă de la prima utilizare, Wolverine lasă o senzaţie foarte plăcută la atingere, diferenţa fiind din start notabilă. Cursa butoanelor este altfel, mai lungă, care se termină cu un click. Nu ştiu în ce măsură ajută acest lucru la performanţa în joc, însă experienţa este ce trebuie. De asemenea, controllerul propus de Razer oferă patru noi butoane configurabile din aplicaţia pe care o poţi descărca pe Xbox.

Acestea sunt dispuse pe partea inferioară, pe burtă, şi sunt foarte intuitive. În cazul gamerilor mai avansaţi ele pot face cu adevărat diferenţa. Un alt aspect notabil este posibilitatea blocării cursei lungi a „triggerelor”, a butoanelor LB şi RB. Aceasta poate fi configurată să fie scurtă sau lungă, ceea ce oferă un plus de confort în funcţie de preferinţa fiecăruia.

Imagine indisponibilă

Pentru cei care primează calitatea şi confortul, controllerul de Xbox de la Razer reprezintă în mod categoric o recomandare călduroasă. Având în vedere că un controller de la Microsoft costă de obicei puţin peste 200 de lei, Razer Wolverine poate fi încadrat într-o cu totul altă categorie de preţ. Având un preţ recomandat de aproximativ 700 de lei, Wolverine mai poate fi găsit, din când în când, la reducere, la marii reatail-eri IT din ţară.

Per total, experienţa de utilizare a fost foarte bună, Razer Wolverine reprezentând un upgrade clar de la controllerul tradiţional pus la dispoziţie de Microsoft. Materialele premium din care este realizat, cât şi faptul că beneficiază de iluminare RGB şi butoane programabile prin aplicaţie dedicată, fac din acesta un must-buy pentru gamerii pretenţioşi. Poate singurul punct slab, pentru mine cel puţin, este dat de conexiunea prin fir, neexistând posibilitatea de a fi conectat wireless. Însă devine rapid neglijabil prin lungimea cablului, care este una foarte mare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite