Razer Basilisk V2 - Aceleaşi lucruri bune ca pe DeathAdder V2, plus ceva extra (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei ani de la lansarea primului Basilisk, Razer a venit cu un frăţior mai tânăr, mai bun şi de o precizie excelentă.

La începutul acestui an, scriam despre Razer DeathAdder V2 şi lăudam cablul Speedflex pe care îl avea acel mouse, scriind despre el că ”este cel mai uşor şi mai plăcut cablu pe care l-am întâlnit vreodată într-un mous”. Good news: acelaşi cablu e şi pe Basilisk V2, alături de multe alte elemente mai bune chiar decât la DeathAdder V2.

Când a fost anunţat, mulţi au comparat Basilisk V2 cu Logitech G502, şi pot înţelege de ce, ţinând cont că design-ul celor două se aseamănă destul de mult. Razer reuşeşte însă să introducă destul elemente cât să facă din experienţa cu Basilisk V2 una distinctă şi extrem de plăcută.

Design ergonomic, cu 11 butoane programabile

Aşadar, Basilisk V2 este un mouse pentru dreptaci, cu un palm rest mat, şi câteva zone cu striaţii, în laterala dreaptă şi pe acea ieşire pe care îţi vei ”odihni” degetul mare. Este un mouse cu o ergonomie excelentă, pe care poţi ţine mâna pentru durate lungi de timp fără ca aceasta să transpire sau să îţi provoace o senzaţie inconfortabilă.

Are o greutate destul de mare, undeva pe la aproape 95 de grame, ceea ce e de aşteptat, ţinând cont şi de prezenţa zonei dedicată degetului mare. Vine cu nu mai puţin de 11 butoane programabile: click dreapta/stânga, rotiţa pentru scroll (care poate fi apăsată drept sau aplecată în stânga/dreapta pentru funcţii diferite), două switch-uri diferite pentru schimbarea rapidă a DPI-ului (dots-per-inch), două butoane pe laterala stângă şi un buton Razer Hypershift, care permite schimbarea între profile diferite.

Aşa cum am spus, fiecare dintre aceste butoane este programabil în diferite moduri, pentru a-ţi face experienţa de joc cât mai uşoară şi plăcută. Personal, nu am folosit toate butoanele, pentru că nu le-am găsit fiecăruia un task specific (practic, mi-a ajuns să configurez vreo 5 din ele). Butoanele de control al DPI-ului sunt foarte interesante şi pot reprezenta un avantaj mai ales în shootere, prin schimbarea rapidă la un DPI mai mic atunci când foloseşti un sniper şi vice-versa atunci când foloseşti un SMG sau orice altă armă close/medium-quarters.

image

Până la 20.000 DPI

Iar dacă tot vorbim de DPI, ei bine aici Razer Basilisk V2 este un adevărat monstru, pentru că poate ajunge până la 20.000 DPI. Am vorbit despre ce este DPI-ul şi de ce este atât de important în jocuri în review-urile anterioare, astfel că nu o să mai repet şi aici. Este însă o valoare uriaşă şi posibilitatea de a o schimba atât de repede, printr-o simplă apăsare de buton, este un atu foarte important.

Senzorul este acelaşi ca pe DeathAdder V2, un Razer Focus+ optic şi, aşa cum am menţionat şi la început, mouse-ul prezintă şi cablul Speedflex, care mi-a plăcut enorm. Switch-urile sunt optice, iar Razer spune că rezistă până la 70 de milioane de click-uri şi oferă o viteză de 3 ori mai mare decât cele mecanice. Din nefericire, nu am echipamentul necesar ca să verific asta, aşa că va trebui să îi cred pe cuvânt aici, până la proba contrarie.

O altă funcţie care mi-a plăcut, deşi nu m-am jucat cu ea atât de mult, este posibilitatea de a seta rezistenţa rotiţei de scroll. Practic, ca să fii sigur că nu sari peste arma pe care vrei să o foloseşti sau că nu ajungi la ea, îţi poţi seta această rezistenţă conform modului tău de joc. Nu e un must-have pe un mouse, dar e plăcut să existe.

image

În fine, ai şi două zone cu iluminare RGB prezente pe mouse, pe care le controlezi, evident, din aplicaţia Razer Synapse 3. Tot de-acolo poţi seta şi DPI-ul mouse-ului, dacă vrei să schimbi utilizarea celor două butoane de sub rotiţa de scroll, precum şi multe alte lucruri.

Razer Basilisk V2 este unul dintre cele mai bune mouse-uri cu fir pe care le oferă compania în acest moment. Forma ergonomică, multitudinea de butoane programabile, valoarea DPI mare şi pur şi simplu felul în care se simte atunci când te joci fac ca acest mouse să fie o alegere excelentă pentru cei mai mari gameri. Se găseşte la retailerii din România la preţuri în jur de 400 de lei sau pe site-ul oficial Razer, la 79,99 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite