Războiul împotriva claxoanelor. Metoda inedită prin care chinezii îi pedepsesc pe şoferii care abuzează de semnalele sonore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul din capitala Chinei, Beijing, a atins cote alarmante în ultima perioadă. Oraşul este unul dintre cele mai aglomerate din lume, iar pe străzile acestuia circulă nu mai puţin de cinci milioane de maşini, atâtea câte sunt înregistrate oficial. O problemă importantă creată, pe lângă poluarea aerului, este poluarea fonică.

Conform Business Insider, Beijing este al şaselea cel mai zgomotos oraş din lume, iar vitezele la care se mişcă traficul în timpul orelor de vârf sunt ”la jumătate” faţă de cele înregistrate în New York, de exemplu, un alt oraş extrem de aglomerat. Guvernul a ales să se implice activ în rezolvarea problemelor capitalei, iar o primă soluţie este pusă în practică pentru a reduce zgomotul claxoanelor şoferilor nervoşi.

După încheierea unui proiect pilot demarat în 2017, Biroul de Management al Traficului din Beijing a implementat un sistem de 20 de camere acustice, care pot detecta maşinile ale căror claxon este folosit doar pe baza imaginilor surprinse. Clipurile video surprinse cu şoferii care claxonează sunt analizate apoi de poliţie, iar în cazul în care aceştia sunt găsiţi vinovaţi li se aplică o amendă contravenţională de aproximativ 16 dolari.

Însă poluarea fonică nu este o problemă care afectează doar Capitala Beijing. Sistemul de camere acustice a fost implementat şi în Shenzen, un adevărat hub tehnologic al Chinei, acolo unde acesta funcţionează cu o acurateţe de 92-95%.

Cum funcţionează sistemul:

via GIPHY

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite