Elon Musk nu îşi mai dă salariu până când Tesla nu atinge obiectivele impuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. CEO al SpaceX şi Tesla, antreprenorul născut în Africa de Sud vrea cu orice preţ să schimbe lumea. Pentru a se motiva suplimentar spre acest scop, el şi-a anulat singur salariul pe care îl primea în calitate de şef al Tesla.

Odată cu lansarea Tesla Model 3, Elon Muska întâmpinat câteva dificultăţi neprevăzute în rata de producţie a acestuia. Comenzile au fost foarte multe, deoarece automobilul electric este destul de accesibil (aproximativ 33.000 de dolari pentru cel mai ieftin model), astfel că linia de asalmblare nu a făcut faţă aşa cum trebuia unei asemenea cereri din piaţă.

În plus, pe lângă faptul ca a renunţat să îşi mai acorde salariu, Musk a făcut în aşa fel încât bonusurile pe care le-ar putea încasa să fie strâns legate de cotaţia Tesla pe Bursa de pe Wall Street. În prezent, Musk este acţionarul cu cea mai mare pondere din Tesla, acesta deţinând 20% din capitalul companiei care are sediul în California, notează Reuters.

De asemenea, unele zvonuri spun că Musk nu ar mai avea suficient timp să se împartă între Tesla şi SpaceX şi că ar căuta un înlocuitor care să ocupe poziţia pe care o deţine în prezent la producătorul auto, pentru a se putea concentra aşa cum trebuie pe SpaceX.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite