Acest vehicul zburător ar putea fi taxiul care să ne transporte prin oraşe

Acest vehicul zburător ar putea fi taxiul care să ne transporte prin oraşe

O aeronavă care să te plimbe prin oraş.

Dacă visai la viitor şi voiai un vehicul care să îţi dea sentimentul că deja trăieşti în el, atunci ar putea fi foarte bine acest taxi zburător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeronava dezvoltată de Lilium Aviation poate decola şi ateriza în plan vertical, asemenea unui elicopter, şi se poate deplasa cu ajutorul unor turboreactoare. Aceste componente îi dau o autonomie de aproape 300 de kilometri, la o viteză de deplasare de peste 300 de km/h.

E alimentată de 36 de motoare turboreactoare, montate pe aripile de 10 metri lungime, şi consumă cu aproape 90% mai puţină energie decât celelalte vehicule asemănătoare. Ceea ce o diferenţiază faţă de alte vehicule similare sunt puterea de deplasare şi consumul redus. Dispune, totodată, de o baterie mai bună, folosită şi de Tesla Motors în maşinile sale.

Deşi ideea de vehicul autonom este în plan, compania pune, înainte de toate, accentul pe siguranţă, aşa că până în momentul în care tehnologia va fi suficient de avansată cât să asigure deplasarea în siguranţă a pasagerilor, Lilium intenţionează să folosească piloţi umani. De asemenea, la bordul vehiculelor personale zburătoare pe care le propune, pasagerii vor avea la dispoziţie paraşute şi un sistem de protecţie denumit „Flight Envelope Protection System”, care previne pilotarea navei în afara parametrilor de siguranţă.

citeste totul despre: