Acer Switch 7 Black Edition un sistem ultracompact 2 în 1: frumuseţe şi performanţă [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acer Switch 7 Black Edition FOTO Adrian Pogîngeanu

Acer Switch 7 Black Edition îmbină reuşit necesităţile unui laptop cu frumuseţea şi plăcerea de a folosi o tabletă mare. Ecranul e un LCD, IPS, LED de 13.5 inci, cu rezoluţie FHD+ (2256x1504), unghiuri largi de vizualizare de 178 / 178 grade, luminozitate 366 niţi şi gamma 2.2.

Dispozitivul vine cu Windows 10 PRO (64 biţi) preinstalat. Se poate lucra bine pe tabletă pe înalt şi pe lat. Are o opţiune de control a tuturor aplicaţiilor deschise sau folosite în ultimele zile, Windows Timeline.  Seamănă cu meniul de gestionare a aplicaţiilor din Android, dar e puţin mai complex. 

Tastatura se conectează prin magneţi şi din tabletă "a răsărit" un laptop. Tastele sunt joase, silenţioase, comode, nimic de reproşat. Touchpad-ul e fără butoane, dar asta nu ridică probleme, merge bine.

Acer Swift 7 Black Edition are un creion activ mai mic decât alte produse de acelaşi gen, pentru că e inserat direct în tabletă. Acesta are sensibilitate la presiune 4096, la fel ca cel din Samsung Galaxy Note 9. E bun să-ţi notezi lucruri şi să faci schiţe / desene în diverse programe grafice.

Acer Switch 7 Black Edition FOTO Adrian Pogîngeanu

Pentru că se pretează la desen, l-am rugat pe Florian Marina, Art Director la ziarul Adevărul, s-o testeze şi să-mi spună câteva cuvinte, iată impresiile lui:

"Display bun pentru detalii datorită rezoluţiei foarte mari. Distanţa dintre vârful pen-ului şi linia desenată e aproape imperceptibila. Necesită o folie mată, antireflex, pentru cei care îşi doresc o mai mare apropiere de senzaţia de “hârtie” decât de cea de sticlă. Penul este precis, dar cam mic şi, pentru eficienţă la desen, e de verificat dacă se pot adapta nişte stylus-uri mai mari, dedicate pentru desen. Nu permite haşurarea cu penul aşezat oblic. Viteza foarte bună! Ai senzaţia de libertate pentru că nu e legată de PC. E plăcut să desenezi pe ea. Te face să te gândeşti dacă să îţi mai iei un Wacom"!  

 

Acer Switch 7 Black Edition desen FOTO Adrian Pogîngeanu

Senzorul de amprentă poziţionat pe partea dreaptă a tabletei ( jos) e uşor de folosit, dar imprevizibil. Acum te recunoaşte, 5 minute mai târziu nu te mai recunoaşte. Dacă stai prost cu răbdarea, nu activa autentificarea cu amprentă.

Acer Switch 7 Black Edition FOTO Adrian Pogîngeanu

Să vorbim puţin despre specificaţiile dispozitivului. Acer Switch 7 Black Edition are un procesor Intel Core i7-8550 (frecvenţă 1.80 GHz - 4.0 GHz), RAM 16GB LPDDR3, SSD Liteon CV3 de 512 GB, GPU dedicat Nvidia MX150 2 GB GDDR5. Şi aici “ţi se aprinde un beculeţ”, pentru că avem o tabletă cu placă video dedicată. Nu e cel mai performant GPU, dar te poţi juca fără probleme, spre exemplu, Call of Duty WW2, la rezoluţie FHD şi cu setările pe medium. Ceea ce e de asemenea interesant e partea de răcire, la dimeniunile astea (grosimea tabletei e de 1 cm) nu avem ventilator, ci răcire pasivă.

Conectivitatea e asigurată de wireless 802.11ac, Bluetooth 4.0, o mufă USB 3.0, o mufă USB-C, cititor micro-SD, jack pentru căşti (3.5 mm). Tableta are două camere, una pe faţă (2 MP) pentru apeluri video/ selfie şi una pe spate(5 MP) pentru orice altceva. Nu-mi imaginez că te vei apuca să faci poze cu tableta, dar cine ştie.

Folosirea GPU în gaming conduce la un consum mare de energie, placa în sine are un consum TDP de 40 waţi. Orice aplicaţie care foloseşte placa video dedicată duce la consumul mai rapid al bateriei.

Şi dacă tot vorbim de baterie, să spunem că aceasta e una formată din două celule, cu capacitate de 4870 mAh şi probabil cu folosire minima ţine 10 ore. Se încarcă de la 0 la 100% în circa 2 ore. În gaming rezistă cel mult o oră şi 30 de minute. În folosirea curentă, 2 ore şi 30 de minute, cu un management atent al aplicaţiilor prinde 3 ore. 

Sistemul e rapid şi silenţios indiferent la ce îl foloseşti, dar se încălzeşte puternic.

Acer Switch 7 Black Edition FOTO Adrian Pogîngeanu

Cele două difuzoare stereo creează un sunet extraordinar şi, în combinaţie cu ecranul, senzaţia e de curată poezie. Pentru calitatea sunetului “se fac vinovate” tehnologiile Dolby Auto Premium şi TrueHarmony. Pe segmentul vizionare filme, ascultat muzică, Acer Switch 7 Black Edition primeşte 10.

Teste

image

În PassMark a scos 2468 puncte şi, comparativ cu restul sistemelor testate prin această aplicaţie, e mai performant ca 59% dintre ele. Novabench arată că modelul Switch SW713-51GN e 63% recomandat pentru muncă de birou, 39 % ca staţie de lucru, doar 15 % pentru gaming. În GeekBench4,  testul procesorului a arătat 4223 puncte pe single-core şi 8816 puncte în multi-core.

Acer Swift 7 Black Edition GeekBench rating

Testul pentru stocare (SSD Liteon CV3 de 512 GB) CrystalDiskMark a aratăt o viteză 

Acer Swift 7 Black Edition CrystalDiskMark rating

Viteză în reţea pe 2.4 GHz obţinut prin browser pe Speedtest (Ookla):

download 50.18 Mbps, 34.38 Mbps upload   

download 53.29 Mbps, 39.13 Mbps upload   

download 69.92 Mbps, 43.80 Mbps upload  

Acer Swift 7 Black Edition concurează pe segmentul Microsoft Surface Pro, dar pentru că tableta Microsoft n-a ajuns la noi, nu le pot compara exact. Preţul lui Acer Swift 7 Black Edition e mai mic decât concurentul său celebru, cu 300 $. Construcţia în ansamblu e fragilă, dar contrabalansează prin performanţă şi frumuseţe. Dacă vrei un sistem puternic şi portabil, sau să-i impresionezi pe cei din jur, Acer Swift 7 Black Edition e alegerea potrivită. 

Acer Swift 7 Black Edition tableta FOTO Adrian Pogîngeanu
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite