Acer Swift 3 - Dovada vie că poţi face pact cu diavolul şi să ai, în acelaşi timp, sufletul în rai [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Claudiu Râpan (Adevărul)
Foto: Claudiu Râpan (Adevărul)

Atunci când vorbim despre munca de birou, despre o autonomie extinsă a bateriei, sau despre portabilitate, în general, ne gândim la un ultrabook. Acel laptop de dimensiuni reduse, care să aibă, însă, performanţe ceva mai mult decât decente.

Dacă e să ne luăm după ultimele tendinţe de pe piaţa ultrabook-urilor, putem observa ca un laitmotiv, o descreştere, uneori până la absurd, a numărului de porturi pe care le putem găsi pe lateral. Cel puţin până la Swift 3, cam asta era senzaţia, spre deosebire de Swift 7, pe care l-am avut pe mână acum ceva vreme. La varianta mai scumpă puteam găsi doar două porturi USB-C mari şi late, ceea ce e cel puţin îngrijorător.

Acer Swift 3 vine cu o multitudine de porturi, de la tradiţionalul USB 2.0, la USB 3.0 şi chiar şi un USB-C. În plus, o altă ”fata morgana” a ultrabok-urilor, portul HDMI, este şi el o realitate pe acest device. Tuturor celor de mai sus li se adaugă un card reader, un jack de căşti şi portul de încărcare.

Greutatea lui Swift 3 lasă puţin de dorit. Este mai greu decât majoritatea dispozitivelor din gama sa şi tinde să fie ceva mai dificil de cărat de colo colo. Nu se compară cu un laptop tradiţional, în adevăratul sens al cuvântului, însă problema există. În schimb, un lucru important pentru mine, care mi-a plăcut în mod desoebit, este lejeritatea cu care poţi scrie pe tastatură, un atu prezent la mai toate modelele Acer pe care le-am testat.

În ceea ce priveşte ecranul lui Swift 3, acesta este unul reuşit, la care priveşti cu plăcere, un Full HD 1080p TFT de 14 inci. E micuţ, da, însă nu trebuie să uităm de adevăratul său scop, şi anume portabilitatea. În ceea ce priveşte procesorul, există două variante de echipare disponibile. Fie alegi un Intel  i7, fie un i5, precum modelul testat de mine. El este ajutat de 8 GB de memorie RAM şi de un spaţiu de stocare de 256 de GB, disponibili pe un mediu SSD.

Autonomia bateriei este una destul de bună, de peste şase ore, în condiţiile în care am folosit ultrabook-ul intens, la capacitate maximă. Sistemul de operare cu care device-ul vine echipat este Windows 10 Home.

Acer Swift 3 este un ultrabook decent, care vine totuşi la un preţ uşor piperat. 4200 de lei pentru un astfel de laptop este puţin cam mult. Având în vedere că în aceeaşi gamă de preţ îţi poţi achiziţiona un MacBook Air, care are o autonomie mai mare şi este şi mai uşor, ar trebui să dea de gândit. Până la urmă, preferinţa fiecăruia primează.

Recomand ultrabook-ul Swift 3 celor mereu puşi pe fugă, care călătoresc mult, însă care îşi doresc ceva mai mult de la laptopul lor decât o simplă unealtă de accesat serviciul de mail sau reţelele sociale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite