Pasajul Basarab va fi expertizat după mai bine de 10 ani. Cât timp va dura

0
Publicat:

La mai bine de un deceniu de când a fost dat în folosință, Pasajul Basarab din Capitală urmează să fie expertizat. Anunțul a fost făcut de primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, care a precizat costurile și durata procedurii.

Pasajul Basarab FOTO Facebook/ Nicușor Dan
Pasajul Basarab FOTO Facebook/ Nicușor Dan

După ce, la începutul acestui an, Primăria Capitalei a lansat în SEAP procedura de achiziţie a serviciilor de expertizare tehnică a Pasajului Basarab, Nicușor Dan a anunțat acum firma care se va ocupa de acest lucru, de altfel, singura care a depus o ofertă, precum și costurile.

Pasajul Basarab, expertizat după 12 ani

Am atribuit contractul pentru expertiza tehnică a acestui obiectiv atât de important, dat în folosință de mai bine de 10 ani. (...) Contractul a fost atribuit companiei Betarmex SRL (singura care a depus ofertă), la o valoare de 248.500 lei fără TVA., a anunțat edilul, pe pagina sa de Facebook.

După finalizarea acesteia, pasajul va putea fi preluat de Administrația Străzilor și va fi, în sfârșit, reparat și administrat.

Expertiza va analiza modul de respectare a proiectului, calitatea materialelor folosite, a execuției lucrărilor și starea tehnică a construcției, în conformitate cu reglementările în vigoare. Expertiza se va finaliza cu un raport care va cuprinde soluții pentru remedierea eventualelor deficiențe, prioritizarea lucrărilor de reparații și/sau reabilitare, în funcție de urgența executării acestora., a mai precizat Nicușor Dan.

Durata expertizei este de 60 de zile calendaristice de la data emiterii Ordinul de începere a lucrărilor.

Companiile interesate au avut termen de depunere a ofertelor până la data de 7 februarie a acestui an.

Lucrările la Pasajul Basarab, care are o lungime de 2 kilometri, au început în anul 2006, pe vremea lui Adriean Videanu. Pasajul a fost inaugurat în anul 2011, când primar era Sorin Oprescu și, de atunci, a funcționat fără ca recepția finală să fie făcută.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite