Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare. Ce pedeapsă a primit cumnatul lui Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanțate Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căi ferate București-Constanța. Mircea Costea este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, iar în cazul lui Cristian Boureanu s-au prescris faptele.

Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor FOTO: Arhivă
Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor FOTO: Arhivă

„Admite apelurile declarate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin şi Boureanu Cristian Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 127 din data de 24 martie 2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2987/1/2019. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi, în rejudecare”, se arată într-un comunicat al instanței.

În cazul fostului ministru al Finanțelor, condamnat inițial la 8 ani și 6 luni de închisoare, instanța a decis condamnarea la 6 ani de închisoare pentru săvărșirea infracțiunii de trafic de influență și 1 an și 4, însemnând sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite.

De asemenea, instanța a decis o condamnare de 6 ani de închisoare  cu executare pentru Costea Mircea Ionuț, cumnatul lui Mircea Geoană. În timp ce Cristian Boureanu a scăpat de condamnare cu ajutorul prescripției faptelor.

Totodată, instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu

În anul 2020, fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi şase luni de închisoare, iar Cristian Boureanu, la patru ani şi trei luni de închisoare, în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti. 

„Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017,  respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, a transmis DNA, în noiembrie 2019, odată cu trimiterea dosarului în instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite