Teiul pune sângele în mişcare
0Florile parfumate de tei au acţiune sedativă, antiinflamatoare, antitermică, sudorifică şi emolientă. Cura cu infuzie din flori de tei este benefică într-o gamă variată de boli – de la tulburări de somn, atacuri de panică, palpitaţii, hipertensiune arterială, dureri musculare, dischinezie biliară şi până la tulburări de coagulare.
Alte preparate din aceste flori, precum decoctul, maceratul şi tinctura, pun sângele în mişcare şi ajută la purificarea acestuia, reducând astfel nivelul substanţelor toxice din organism. În tulburările legate de menopauză este eficient maceratul din flori de tei, care se poate bea zilnic în loc de apă.
MOD DE ADMINISTRARE
Suc de fructe cu flori de tei
Ingrediente: 5 linguriţe de flori de tei uscate, 2 linguriţe de frunze de mentă, un litru de apă plată, 5 banane, 10 căpşuni, vanilie şi scorţişoară, după gust, şi 6 linguri de miere.
Preparare: Se face un ceai din cele două plante şi un litru de apă plată. Plantele se infuzează timp de 5 minute, apoi se filtrează. Separat, se fărâmiţează pulpa fructelor, în care se adaugă vanilia, scorţişoara şi mierea. Când infuzia s-a răcit, se încorporează în pasta de fructe, amestecându-se până când băutura se omogenizează.
Macerat din flori de tei: Într-un litru de apă se pun două linguri de flori de tei. După opt ore, preparatul se filtrează. Se recomandă două căni pe zi. ;