Uleiul de masline incetineste imbatranirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In sezonul verdeturilor, pe langa legumele ce pot intra in meniu este important si uleiul care se combina in salata. Uleiul de masline, apreciat in lumea intreaga pentru calitatile sale hranitoare,

In sezonul verdeturilor, pe langa legumele ce pot intra in meniu este important si uleiul care se combina in salata. Uleiul de masline, apreciat in lumea intreaga pentru calitatile sale hranitoare, dar si pentru virtutile terapeutice, ramane in topul recomandarilor. Uleiul de calitate este obtinut din fructul copt, extras prin presare la rece. Persoanele varstnice prefera acest tip de ulei, iar consumatorii care doresc un ulei mai gras de masline pot opta pentru cel obtinut din samburi. Folosit in salate sau in diverse combinatii culinare, el reprezinta un protector fata de afectiunile cardiovasculare. Prin continutul de acizi grasi monosaturati existenti in compozitia sa, uleiul de masline contribuie la scaderea colesterolului "rau", ajutand la cresterea procentului aceluia "bun". Datorita bogatiei de vitamine A, E, D, F si K acest aliment-medicament poate incetini fenomenul de imbatranire. Studiile de ultima ora facute de nutritionistii italieni precizeaza ca acest ulei poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. Persoanele cu afectiuni hepato-biliare (care au urmat o cura de 2 lingurite dimineata pe stomacul gol, urmate de o pauza la pat de 15-20 minute, stand pe partea dreapta) s-au bucurat de efectele sale miraculoase. Desigur, pe cei cu o digestie dificila, uleiul de masline ii scapa de efectele grave ale constipatiei. Si persoanele ce sufera de guta sau de reumatism pot apela la terapia cu ulei de masline - folosit in alimentatia curenta.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite