Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cum traiesti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiuri impotriva alcoolismului Fitoterapia, legumele si unele fructe pot oferi celor care vor sa scape de consumul excesiv de alcool cateva remedii. Combinatia plantelor si fructelor pe care le

Ceaiuri impotriva alcoolismului
Fitoterapia, legumele si unele fructe pot oferi celor care vor sa scape de consumul excesiv de alcool cateva remedii. Combinatia plantelor si fructelor pe care le prezentam va combate dorinta de a bea peste masura. In timpul "tratamentului", trebuie sa se evite consumul de alimente sarate, mezeluri, vanat si excesul de condimente.
1. Ceai de citrice si patrunjel
Se fierb intr-un litru de apa 90 g patrunjel, 1 g coaja de grepfruit uscata recent si 5 g coaja de portocala. Aceste ingrediente se fierb pana cand lichidul scade la jumatate. Ceaiul acesta se indulceste cu miere si se pastreaza la rece. Se administreaza in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita. Trebuie sa mentionam ca tratamentul va fi urmat mai multe luni (2-3), putand da rezultate excelente.
2. Infuzie tonica. In prepararea acestui remediu vom folosi o combinatie de frunze de menta, coada soricelului, fructe de catina alba, fructe de coriandru si petale de trandafir - in parti egale. Din aceste ceaiuri (din frunze si fructe), pe care le amestecam foarte bine, vom folosi cate 3 linguri pe zi. Mai exact, peste fiecare lingura de ceai vom turna cate o cana de apa fiarta. Acoperim bine vasul, timp de 10 minute. Fiecare cana va fi bauta cu o ora inainte de fiecare masa principala.
3. Tinctura de ardei iute poate fi un remediu foarte folositor pentru persoanele care vor sa scape de patima alcoolului si care nu au probleme cu stomacul. Iata cum se prepara: punem la macerat 400 g ardei iute (rosu de preferinta) in 200 ml alcool. Dupa 8 zile filtram acest amestec. Se administreaza cate 20 picaturi dimineata si 20 picaturi la pranz, dizolvate in ceai de anghinare. Dupa primele 10 zile scade apetitul pentru consumul de alcool.
4. Iata un "Cocteil" realizat prin amestecul altor plante, in parti egale: galbenele, sunatoare, tei, musetel, tintaura. O lingura din acest amestec il punem intr-un ibric de 250 ml apa clocotita. Infuzia se acopera timp de 10 minute si se strecoara. Prima cana va fi bauta dimineata, pe stomacul gol. Alte doua cani vor fi baute inaintea mesei de pranz si a cinei. Bolnavul va remarca in scurt timp ca nu mai este insetat de alcool, si, mai mult, nu va mai avea probleme cu stomacul - arsuri, balonari etc.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite