Screening de cancer de piele, cu tehnologie de ultimă oră, într-un spital privat. Pacienţii asiguraţi la stat pot avea acces în baza unei trimiteri de la medic

Screening de cancer
de piele, cu tehnologie de ultimă oră, într-un spital privat. Pacienţii
asiguraţi la stat pot avea acces în baza unei trimiteri de la medic

Aluniţele nou apărute pe piele trebuie controlate de medicul dermatolog

În Pipera, judeţul Ilfov, a fost inaugurat primul spital privat de dermato-venerologie care are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pacienţi din toată ţara vor avea acces la screening dermatologic realizat cu tehnologie dermatoscopică de ultimă generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul de Dermatologie-Venerologie Bioderm este prima unitate medicală particulară cu paturi, cu profil dermatologic, din judeţul Ilfov şi aparţine Grupului Bio-Medica Internaţional. Noul spital este funcţional începând cu 1 aprilie şi se află în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Unitatea cuprinde o unitate modernă de dermatoscopie digitală de ultimă generaţie Foto Finder, cu ajutorul căreia cancerul de piele poate fi depistat în faze incipiente. Unitatea de dermatoscopie digitală cu lumină polarizată, cu tehnologie Crystal View, asigură un screening de cea mai bună acurateţe pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia – melanomul.

Dermatoscopul are posibilitatea de a mări imaginea aluniţelor/leziunilor de 140 de ori, oferind imagini de cea mai înaltă precizie, fiind,  la ora actuală, singurul dermatoscop din lume care are încorporată o cameră full HD, ajutându-i astfel pe medici să facă diferenţa mult mai uşor între leziunile benigne şi cele maligne.

Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist

Pacienţii din toată ţara vor avea acces, la aceste servicii realizate cu tehnologie de top, la standarde internaţionale, spitalul aflându-se în contract cu CNAS. Aceştia vor putea beneficia de servicii decontate de Casă, în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la un medic specialist, aflat în contract cu Casa de asigurări, in baza cardului naţional de sănătate.

Serviciile medicale sunt decontate în limita fondurilor disponibile. După epuizarea fondurilor, pacienţii vor putea beneficia de servicii în regim „fee for service” sau în baza unei asigurări private de sănătate.

„Deschiderea acestui spital reprezintă un pas important în lupta cu cancerul de piele. Faptul ca pacienţii asiguraţi au acces la screening realizat cu cea mai nouă tehnologie a momentului este o premieră pentru noi. Prevenţia cancerului de piele şi melanomului, cea mai gravă formă de cancer de piele este o misiune pe care ne-am asumat-o încă de acum 18 ani, când am introdus în premieră, în România, dermatoscopia digitală în clinicile noastre. Noul spital răspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale integrate, în această zonă, bazate pe prevenţie”, a declarat dr. Claudia Sprâncenatu, CEO al Grupului Bio-Medica International.

În cadrul spitalului va putea fi tratată o gamă largă de afecţiuni din spectrul dermatologic, de către o echipa medicală formată din 40 de medici cu experienţă.

Incindenţa cancerului de piele este în creştere

Incidenţa cancerului de piele este în creştere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecţie solară, a schimbărilor climatice şi obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75% din persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (în stadiu avansat) îşi pierd viaţa în primul an de la diagnostic. Dacă este surprins în stadii incipiente, melanomul poate fi curabil în proporţie de 95%, un rol important în prevenţie avându-l dermatoscopia – o investigaţie non-invazivă, nedureroasă, care durează câteva secunde.

Spitalul dispune, de asemenea, de o unitate modernă de fototerapie, destinată tratării a diverse afecţiuni dermatologice sau efectuării unor proceduri de rejuvenare şi reîntinerire.

 

 

citeste totul despre: