Plopul negru, un antibiotic natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul din muguri de plop negru poate fi combinat cu anason
Ceaiul din muguri de plop negru poate fi combinat cu anason

De la plopul negru se folosesc în scopuri medicinale mai ales mugurii, valorificaţi pentru acţiunea lor similară antibioticelor.

Microelementele esenţiale din răşina mugurilor de plop sunt aceleaşi ca şi cele din propolis: fier, zinc, cupru, cobalt, molibden, mangan, iod.

De aceea, răşina mugurilor de plop se mai numeşte propolis vegetal. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă, mai ales în sezonul virozelor, terapia cu muguri de plop negru pentru proprietăţile lor terapeutice la nivelul căilor respiratorii (în bronşite, traheite şi laringite) şi la nivelul aparatului urinar (în cistite şi pielite).

Pe lângă aceste recomandări majore, mugurii de plop negru acţionează eficient şi în alte afecţiuni: tuse, febră musculară, litiază urică şi hemoroizi.

De asemenea, cărbunele din lemn de plop negru acţionează benefic în tulburările digestive.

Mod de administrare

Se foloseşte infuzia preparată dintr-o linguriţă de muguri la o cană cu 250 ml de apă. Se beau două căni pe zi. Eficient şi gustos este siropul nefiert care se prepară din 10 linguri de muguri zdrobiţi amestecaţi cu 500 ml de miere.

Compoziţia se lasă la macerat timp de trei săptămâni. După filtrare se consumă câte trei linguriţe pe zi. Cura poate dura de la 30 la 90 de zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite