Lupinul, înlocuitor al cărnii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plantă recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice, lupinul, poate înlocui cu succes carnea, au descoperit oamenii de ştiinţă de la Institutul „Fraunhofer“ din Freising, Germania.

Aceştia au căutat alternative ieftine şi sănătoase la carne, cunoscut fiind faptul că în următorii 40 de ani se estimează că necesarul de carne pentru consum al populaţiei Globului va creşte, iar resursele sunt limitate. Lupinul corespunde tuturor cerinţelor pentru a fi folosit la scară largă de vegetarieni, deoarece conţine proteine ce pot fi utilizate atât pentru producerea înlocuitorilor de lactate, cât şi a înlocuitorilor de carne.

Se pot face brânză şi cârnaţi

Potrivit dr. ing. Peter Eisner, coordonatorul studiului, din proteine provenite din lupin se vor putea produce brânză şi îngheţată, fără riscul intoleranţei la lactoză. Avantajele sunt că lupinul nu are un gust specific, nu conţine colesterol şi este bogat în acizi graşi polinesaturaţi. De asemenea, seminţele de lupin pot fi folosite pentru realizarea cârnaţilor şi a altor produse similare făcute în general din carne. „Rezultatul sunt nişte cârnaţi gustoşi şi săraci în grăsimi, deci sănătoşi", explică dr. ing. Peter Eisner. Specialistul subliniază că prin substituţia cărnii cu proteine din surse vegetale, toată lumea are de câştigat: consumatorii mănâncă mai puţine grăsimi saturate şi sunt mai sănătoşi, agricultorii vor prospera, iar mediul înconjurător va fi mai protejat. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite