Europa "inghite" alimentele modificate genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organismele modificate genetic sunt un subiect foarte fierbinte pentru consumatorii europeni. Multi sunt de parere ca acestea sunt un adevarat pericol pentru sanatate. Cu toate acestea, David Byrne,

Organismele modificate genetic sunt un subiect foarte fierbinte pentru consumatorii europeni. Multi sunt de parere ca acestea sunt un adevarat pericol pentru sanatate. Cu toate acestea, David Byrne, comisarul european pe probleme de Sanatate si Protectia Consumatorului sustine ca nu exista dovezi stiintifice ca organismele modificate genetic au efecte adverse asupra sanatatii populatiei. Fiecare organism modificat genetic este foarte bine evaluat de oameni de stiinta independenti si de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, pentru a stabili foarte clar daca reprezinta un pericol pentru sanatatea populatiei si pentru mediul inconjurator. "Doar dupa un raport stiintific favorabil se poate da o autorizatie, autorizatie cu care trebuie sa fie de acord si statele membre, cu majoritate de voturi. Din acest punct, cel mai important lucru este etichetarea corespunzatoare a alimentelor care contin organisme modificate genetic. Astfel, consumatorii pot alege ce cred ei de cuvinta ca este mai bine pentru sanatatea lor. La sfarsitul zilei, este dreptul consumatorilor de a alege ceea ce vor sa cumpere si a companiilor de a decide asupra produselor pe care vor sa le ofere", a declarat, in cadrul unui seminar pe probleme de sanatatea alimentatiei, comisarul european David Byrne. Astfel de produse sunt folosite si comercializate in Uniunea Europeana. In Spania, de exemplu, se cultiva circa 25.000 de hectare de culturi modificate genetic", a mai spus David Byrne.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite