Cura cu cireşe detoxifiază şi ajută la pierderea în greutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În principiu, cireşele sunt fructe sărace în nutrienţi, conţinând cantităţi mici de vitamine (A, B1, B2, B9 şi C),  minerale (calciu şi potasiu) şi oligoelemente (zinc şi cupru). În schimb, ele conţin o cantitate importantă de levuloză, un tip de zăhar indicat chiar şi diabeticilor.

În ceea ce priveşte efectul diuretic, cireşele se detaşează net între restul fructelor. De altfel, datorită acestei calităţi, nutriţioniştii le-au etichetat drept cel mai puternic detoxifiant natural. Aceasta cu atât mai mult cu cât acţiunea diuretică este completată de una de purificare a organismului.

Prin prisma acestor proprietăţi, cireşele se recomandă în afecţiuni renale (litiază - adică formarea de calculi), în gută, în reumatism, artrită şi în ateroscleroză (previne depunerea colesterolului pe artere).

„Pentru a înlesni eliminarea toxinelor din corp, se recomandă să se facă o cură de cireşe de câte două zile pe săptămână, timp de o lună. De asemenea, în caz de litiază, se poate prepara o infuzie dintr-o lingură de cireşe uscate şi o cană de apă clocotită. Se beau câte două-trei căni de infuzie pe zi", explică fitoterapeutul Ovidiu Bojor, preşedintele Patronatului Planta Romanica.

Potrivit specialistului, infuzia de cireşe este excelentă şi pentru combaterea constipaţiei. De asemenea, efect depurativ au şi codiţele de cireşe, calitate care le este conferită de conţinutul bogat în taninuri, flavonoide şi în potasiu. Ele se folosesc la prepararea unor ceaiuri. 

Au puţine calorii

Întrucât conţin până la 90% apă şi numai 57 de calorii per 100 de grame, cireşele sunt ideale în curele de slăbire. Nutriţioniştii le recomandă fie în cure de câte o zi pe săptămână (se pot consuma până la trei kilograme pe zi), fie zilnic (cantitatea se va stabili în funcţie de celelalte alimente consumate în ziua respectivă). 

De ajutor în caz de migrenă

Persoanele care suferă de migrene sau dureri de cap pot folosi cireşele ca remediu natural de combatere a lor. Un pumn de cireşe se zdrobesc şi se
pun într-o pânză curată.

Ulterior, se aşază pe frunte, până când durerea se atenuează. De asemenea, cireşele sunt recunoscute pentru proprietăţile sedative. Se bea zilnic o cană de ceai până la remedierea problemei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite