Consumul de ficat in exces poate rupe oasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de ficat poate provoca fracturi ale oaselor, avertizeaza medicii specialisti in nutritie. Mai mult, oamenii ar trebui sa fie atenti si la alte alimente care contin vitamina A. Medicii spun ca

Consumul de ficat poate provoca fracturi ale oaselor, avertizeaza medicii specialisti in nutritie. Mai mult, oamenii ar trebui sa fie atenti si la alte alimente care contin vitamina A. Medicii spun ca ficatul consumat in cantitati mai mari decat cele recomandate poate deveni toxic. "Femeile trecute de menopauza si batranii sunt categoriile cele mai expuse. Aceasta recomandare vine in completarea unui avertisment mai vechi, care atragea atentia femeilor gravide si a celor care voiau sa aiba un copil ca ar trebui sa evite administrarea de vitamina A. Substanta care compune vitamina A, retinolul, se gaseste in toate produse de origine animala, insa in ficat are cea mai mare concentratie. Legumele, cum ar fi morcovul si spanacul, contin compusi care, in organism, sunt transformati in vitamina A", a declarat prof. Peter Aggett, unul dintre cercetatori. Acesta a mai precizat, ca la nivelurile recomandate, retinolul are o actiune benefica asupra sitemului imunitar, dar oamenii ar trebui sa-si ia necesarul de vitamina A urmand o dieta variata si echilibrata, nu din suplimente chimice. "Desi nu avem suficiente dovezi asupra relatiei dintre vitamina A si sanatatea oaselor, pentru a determina o schimbare a avertismentelor pentru consumatori, este totusi recomandat ca anumite categorii de populatie sa-si limiteze consumul de vitamina A", a mai spus dr. Aggett.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite