Cocteiluri pentru o sanatate ideala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucul de cirese este ideal primavara, cand organismul este secatuit dupa anotimpul rece, sarac in tonice naturale. Specialistii il recomanda ca remineralizant, depurativ, cu rezultate foarte bune in

Sucul de cirese este ideal primavara, cand organismul este secatuit dupa anotimpul rece, sarac in tonice naturale. Specialistii il recomanda ca remineralizant, depurativ, cu rezultate foarte bune in tratamentul artritelor, gutei, in arterioscleroza. O cura din acest suc - 500 gr plus 300 gr suc de mere, timp de doua saptamani, cel putin, are un efect ideal de prevenire a imbatranirii premature si este un energizant, apreciat de convalescenti. Prin consumul acestui cocteil se elimina din organism deseurile si toxinele. Sucul de grepfruit (bogat in calciu, magneziu, fosfor, glucide, lipide, fier, vitamine din grupa B-urilor, acid citric) este recomandat in stari de oboseala, anorexie, intoxicatii, artritism. Cura din sucul acestui fruct poate sa dureze 3 saptamani, cate 3 pahare pe zi inaintea celor trei mese principale. Sucul de grepfruit poate fi amestecat cu miere - 2 lingurite la un pahar de 200 gr. In amestec cu 300 gr suc mere, cocteilul poate fi consumat, 6 saptamani. Dupa o pauza de doua luni, cura poate fi reluata, timp de 3 saptamani. Cura de suc de piersici (un bun diuretic ce ajuta in combaterea debilitatii fizice pentru tinerii si copiii care au suferit recidive in diverse boli), este indicata ca adjuvant si in hematurii. Ideal este ca sucul sa fie combinat cu mere si portocale (400 gr suc de piersica, 200 gr suc de mere, 200 gr. suc de portocala). Pentru extragerea sucului se aleg doar fructele foarte bine coapte. Cocteilul cu macese poate fi considerat un tonic de exceptie pentru persoanele care au imunitatea scazuta, care obosesc foarte usor, dar si in circulatia periferica defectuoasa. Macesele (200 gr) (din care se inlatura samburii si perii), bine uscate, se macina si se pun la macerat, timp de 12-15 ore. Apoi se amesteca cu miere (10 lingurite de-a lungul unei zile). Cantitatea aceasta poate fi consumata de-a lungul unei zile in amestec cu suc de portocale (300 gr) sau cu apa minerala. Cura, pentru cei care doresc sa se restabileasca mai repede, dureaza 21 de zile. Pulberea de macese poate fi folosita si in crema unor prajituri, pastrandu-si efectele curative.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite