Centre de consiliere a bolnavilor de cancer

Centre de consiliere a bolnavilor de cancer

Lipsa de suport psihologic este o problemă cu care se confruntă bolnavii de cancer şi supravieţuitorii

Patronatul Medicinei Integrative din România a lansat un proiect pentru înfiinţarea unei reţele multiregionale pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a bolnavilor de cancer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, în Bucureşi, în Cluj-Napoca şi în Iaşi vor exista centre de consiliere şi de terapie integrativă atât pentru persoanele care tocmai au fost diagnosticate cu cancer, cât şi pentru cele care au terminat deja tratamentul şi întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte reintegrarea în societate.

500 de beneficiari pentru început

Printre cele mai importante probleme pe care le întâmpină bolnavii de cancer şi supravieţuitorii (cei care au încheiat tratamentul şi în cazul cărora boala s-a oprit din evoluţie) sunt lipsa unui suport psihologic atât în timpul, cât şi după tratament, şi dificultatea de a se angaja. Specialiştii din cadrul acestor centre îi vor ajuta pe bolnavi să depăşească mai uşor aceste probleme. Pentru început, grupul-ţintă al proiectului îl reprezintă 500 de persoane diagnosticate cu cancer: 50 de bărbaţi (cancer testicular) şi 450 de femei (cancer de col uterin şi cancer de sân).

În acelaşi timp, Patronatul Medicinei Integrative a lansat şi o campanie de promovare a unui stil de viaţă sănătos pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire şi pentru conştientizarea necesităţii controalelor medicale regulate. Printre partenerii implicaţi în această campanie se numără şi un medic oncolog, un psihooncolog şi un specialist în comunicare din cadrul Asociaţiei Oncologice „Valli Misa e Nevola" din Italia. 

citeste totul despre: